Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Creure en una idea

 

La recepta de l'esport és l'única recepta sense garantia d'èxit. És l'única que, tot i comptar amb els ingredients assenyalats i seguir els passos indicats, el seu resultat sempre és un misteri. L'Atlético de Madrid és líder a la Lliga. El conjunt 'matalasser' domina la taula amb fermesa per sobre del poderós Barça que, a priori, havia comprat millors ingredients per a elaborar una recepta que delectés els més selectes.

L'Atlético ha cuinat aquest equip guanyador a foc lent, amb la passió i dedicació d'una secció que ha anat guanyant pes al club a base de resultats i demostracions de professionalitat. Lola Romero, primer fundadora, després presidenta i ara directora de la secció, n'és la prova viva de creure en una idea i fer-la realitat. L'Atlético de Madrid duu anys a l'elit del futbol espanyol, però encara sorprèn més el cop sobre la taula d'enguany quan el seu gran enemic a la Lliga ha multiplicat el pressupost i la repercussió mediàtica. Les d'Ángel Villacampa s'han refet com mai de les baixes del començament de temporada; de fet, un dels comiats més sonats va ser el de Mapi León, que va abandonar les files 'matalasseres' per a vestir-se precisament de blaugrana, i ha aconseguit mantenir l'estructura, l'esperit i el coratge que el defineix any rere any.

Tant és així que s'ha convertit en l'equip més regular de la competició, un conjunt que rendeix homenatge a l'empenta de la pròpia Lola Romero per fer coses grans a cada partit. I no tan sols això, sinó que la selecció espanyola es nodreix cada cop més per talent local que creix i explota a les files de l'Atlético. La recepta pot semblar fàcil, però no ho és: saber encaixar les fitxes de jugadores experimentades i el nou i millor talent futbolístic de Madrid, fer valdre una idea de joc físic i treballat, però incorporar-hi tocs de creativitat magistral i, sobretot, reformar-se any rere any mantenint les arrels. Perquè no és senzill guanyar una senyora Lliga i seguir al capdavant mesos després.

La fórmula no ha estat altra que creure en una idea: «Volem un gran equip de futbol i hi donarem la vida per a aconseguir-lo. Començarem des d'una base amateur i local i acabarem amb una estructura professional i amb projecció internacional». Avui, vint anys després de la seva fundació i, tot i que la cocció hagi estat lenta i incerta, la realitat és que s'ha aconseguit un producte deliciós: dos títols en els últims dos anys, arribar líders al derbi decisiu de la pròxima jornada i la certesa que hi ha Atlético per a anys. En la darrera jornada de Lliga, sense anar més lluny, Villacampa guanyava 2-4 al camp de l'Sporting de Huelva amb una mitjana de 17 anys a la banqueta.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta