Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Volem raons per creure-hi

 

«Amb set jornades en joc no ens podem enfonsar. Hem de seguir endavant». Les paraules en clau positiva de Fran Sánchez, entrenador del Barcelona, resumeixen la mentalitat amb què les jugadores blaugranes afronten la recta final de la Lliga: amb la convicció que l'Atlético de Madrid ensopegarà en alguna jornada i que finalment es guanyarà el títol.

Els ànims no han decaigut malgrat el pobre empat aconseguit a casa de l'Sporting de Huelva, un dels cuers de la taula. El Barça tenia una ocasió única per situar-se líder –i de pas afrontar la difícil eliminatòria davant l'Olympique Lyonnais amb la moral ben alta- però no va saber agafar un tren que no sabem si tornarà a passar i ara ja no depèn de si mateix.

Més enllà del revés a Huelva, la lectura de l'equip ha de ser la de fer autocrítica: si l'estil de joc és innegociable, l'actitud encara ho és més. No pot ser que el Barça surti enxufadíssim en alguns partits i en altres es mostri tan tou, tan feble, tan poc alegre i lluitador. Hi ha jugadores que haurien de marcar la diferència al camp i no ho fan i n'hi ha que haurien de mostrar-se més ofensives, però no acaben de generar perill.

Com pot ser que l'equip que va començar la Liga amb golejades de 0-9 –al Zaragoza, a la primera jornada- ó de 10-0 –davant del Santa Teresa, a la quarta jornada- no sigui capaç de donar un cop d'autoritat a la Liga quan ho té tot de cara? No hi ha prou motivació per guanyar el títol o per deixar-lo ben encaminat d'una vegada per totes?

Vull pensar que no és un tema d'actitud ni de manca de motivació. Vull pensar que les estrelles del Barça no juguen davant rivals de menor potencial massa relaxades sinó que ho fan amb total humilitat. I vull pensar que aquest any no es tornaran a repetir les errades dels dos anys anteriors i que l'equip té molt clar que enguany conquerir la Lliga és gairebé una obligació. Jo no tinc dubtes que aquest equip té recursos sobrats per guanyar els set partits que resten i que l'Atlético pot 'punxar' en algun moment, però si el missatge de l'equip és «tranquils, aquest any sí», hauríem de veure símptomes més clars i tenir motius més convincents per creure-hi.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta