Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

El futur del Barça

 

A hores d'ara, ningú pot dubtar que el Barça té una de les millors plantilles d'Europa. La gran imatge enfront del poderós Olympique Lyonnais no ha fet més que confirmar que l'aposta econòmica del club està tenint la seva resposta al camp. L'eliminatòria de la Champions ha obert els ulls a un equip sòlid i lluitador, sacrificat i amb espurnes de qualitat, amb el segell d'identitat del Barça i amb un enorme recorregut per davant.

És cert que a la Lliga no s'està deixant la sensació d'autoritat que es preveia. Les de Fran Sánchez van començar la competició dominant els seus rivals, però han anat baixant el seu rendiment, han perdut dues ocasions d'or de situar-se líders i ara es mantenen a l'espera d'una ensopegada de l'Atético. No és el panorama somiat en un principi, però el títol segueix molt obert i si no s'abaixa la guàrdia en aquest tram final, la Lliga és molt possible.

De fet, acostumats en els últims anys a què el Barça guanyava els títols amb insultant domini, és una gran notícia que els rivals també es reforcin, que competeixin de tu a tu i que les desigualtats disminueixen. Ningú vol una Lliga descafeïnada sinó amb emoció fins al final.

Al marge de si es conclou l'any amb títols -tornar a quedar segones a un punt de les campiones seria força frustrant però no pas un fracàs absolut-, el cert és que aquest Barça camina a passos de gegant, va conquistant gestes cada vegada més difícils i és un equip que enamora.

I no em refereixo només a 'The Best' Martens, a l'heroïna Sandra Paños, a la incombustible Alexia o a la talentosa Vicky. Em refereixo també a les joves Mariona (22 anys), Patri (19) o Aitana (20). El cas de Patri, amb una ascensió meteòrica que l'ha situat ja com a titular al Barça i a la selecció de Jorge Vilda i la seva capacitat de canviar de rol quan l'equip ho necessita -ha actuat de pivot, de central o d'interior amb nota molt alta-, la converteixen en una jugadora imprescindible. Mariona és capaç de revolucionar un partit amb els seus atacs demolidors i Aitana és la futbolista del planter disposada a menjar-se el món que no tremola davant de cap repte.

Vindran nous fitxatges 'top' per reforçar el potencial d'aquesta plantilla, però el paper de les joves serà determinant. Elles, que demanen pas sense complexos, són les escollides per liderar el Barça del futur i no tinc cap dubte que seguiran fent història.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta