Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Molt més que un títol

 

Resten cinc jornades de Lliga i tot el focus mediàtic enfoca els reis de la Primera Divisió espanyola. Ambdós, no només encaren un final de temporada trepidant amb raons esportives, sinó que també compten amb un gran suport per part de mitjans i institucions. Existeixen, però, i a falta de cinc jornades perquè acabi la competició regular, algunes altres pugnes prou interessants a la Lliga. Aquestes, sense tanta atenció i repercussió, mereixen ser ateses amb especial interès, ja que ens descriuen el nivell del futbol estatal i destapen, de la mateixa manera, algunes carències que encara trobem en camps espanyols.

Si ens fixem en la classificació de la Primera Divisió i intentem veure més enllà que el duel que desenllaçarà el curs, trobem una inèdita lluita per la tercera plaça. L'Athletic Club i el Granadilla pugnaran per un tercer lloc que les basques necessiten per recuperar la moral i que per les canàries seria la confirmació que són l'equip revelació de la temporada. Sens dubte, el conjunt tinerfeny viu un gran moment, més encara tenint en compte que es tracta d'un equip que fa només tres temporades que milita a la màxima competició estatal. Això sí, l'etiqueta d'equip revelació –que comparteix amb el Betis– obre un debat en el qual ens preguntem quina és la data de caducitat d'aquests equips si no assoleixen els recursos necessaris per a fitxar jugadores 'top', tal com les definia Toni Ayala, entrenador del mateix Granadilla.

Si seguim repassant la taula, necessitem aturar-nos al Betis, que viu un moment tant o més dolç a la Lliga. En tan sols dos anys a la competició, les de Maria Pry s'han convertit en un equip sòlid i capaç de tutejar qualsevol conjunt. De fet, que tant Granadilla com Betis es trobin per sobre del València, fins ara aspirant al títol en les últimes temporades, diu molt de l'estat de forma d'aquests clubs amb una aposta tan ferma pel seu femení. Haurem de veure si això s'acaba traduint amb més inversió, fitxatges i aportació de jugadores a la selecció espanyola. Si no, tristament, tot sembla apuntar que serà difícil mantenir-se a la part alta de la classificació a llarg termini i somiar amb quelcom més gran que la Copa de la Reina.

Aquesta última competició, per cert, ens servirà per veure si algun dels equips revelació té opcions d'engrandir la seva història i donar un cop de puny sobre la taula o, si pel contrari, el guió de la competició el marcaran Barça i Atlético. No oblidem que encara hi ha oberta la batalla de classificació per l'eliminatòria de Copa. Madrid, Levante i Real Sociedad encara ens brindaran un ball de punts que deixaran un dels conjunts fora de la competició.

I no oblidem l'eterna baralla per evitar el descens. Tot i que sembla quelcom utòpic a hores d'ara tant pel Zaragoza com pel Santa Teresa, ambdós han declarat que no es rendiran fins que sigui matemàticament impossible la salvació. Tot això, i més, és el què ens resta per veure durant les últimes cinc jornades. Qui ocuparà finalment la tercera plaça? Hi haurà algun equip capaç de prendre punts a Barça i Atlético i per tant decantar la Lliga? Qui ocuparà l'any que ve les places dels dos equips que descendeixin? Qui disputarà la Copa de la Reina? Motius suficients per apreciar i seguir la competició més enllà dels equips que reclamen totes les mirades.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta