Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

La bogeria de la Copa

 

A hores d'ara, els clubs segueixen sense notícies sobre el format, el calendari i els llocs on es disputarà la Copa de la Reina. Els vuit primers classificats de Primera Divisió tenen com a premi la disputa del torneig, però es topen cada temporada amb la mateixa història. Preparar la Copa és una bogeria perquè, pel que sembla, els organitzadors decideixen tot sobre la marxa i la sensació és que des de la Federació Espanyola actuen de forma improvisada, sense interès real, amb desídia i amb decisions més sobtades que consensuades.

El Barça és un dels implicats en aquesta espècie de caos en què s'ha convertit la celebració del torneig. Els hi van comunicar, a principi de temporada, que el format variaria. La idea era disputar dos partits de quarts de final, amb anada i tornada al camp dels equips implicats, en dos caps de setmana seguits. Després vindria la fase de semifinals, també amb anada i tornada. A continuació, hi hauria una aturada per seleccions i, finalment, se celebraria la final en un camp neutral. És a dir, s'havien d'invertir cinc setmanes de competició per arribar a la final. D'entrada, aquesta era la idea, però sembla que no ha acabat de prendre cos. La Federació, instada pels mateixos clubs, comença a veure inviable dedicar-ne tant de temps i necessita agilitzar el torneig. Com ho farà?

S'ha valorat repetir el model de la passada campanya, és a dir, deixar-ho tot com estava: la Copa se celebraria de nou en un camp neutral -la temporada passada va ser al camp de Matapiñonera, a San Sebastián de los Reyes- i sempre a partit únic, de manera que un cap de setmana es disputarien els quatre partits de quarts i al següent, els dos de semis en divendres i la gran final en diumenge -per cert, espero que recordin que al migdia la calor és infernal i afecta a la salut de les jugadores-.

La major part dels clubs esperen que es repeteixi aquesta mateixa fórmula, així que només faltaria saber el lloc i les dates. No obstant això, encara no hi ha res decidit o almenys no s'ha comunicat res de forma oficial a ningú. El despropòsit de la Copa segueix any rere any, com una tònica habitual. No mereix el futbol femení trobar-se amb aquests disbarats, que posen sobre la taula les deficiències dels dirigents davant la il·lusió dels que volen fer gran, seriós i professional aquest esport.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta