Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Més respecte i menys nyaps

 

Organitzar una competició de futbol sense tenir la suficient previsió ni comptar amb totes les variables possibles té aquestes coses,que finalment has d'improvisar, decidir a última hora i, en definitiva, provocar l'enuig dels clubs, les jugadores i els aficionats.

És el que li ha passat a la RFEF (Real Federació Espanyola de Futbol), màxima responsable en l'organització de la Primera Divisió. Resulta que a l'hora de confeccionar el calendari dels partits no va tenir en compte les dates de la Champions. O, millor dit no va pensar que algun equip espanyol podia arribar a les semifinals de la màxima competició europea i, és clar, ha hagut de fer canvis en l'últim moment.

Les semifinals de la Champions se celebren, en els últims anys, sempre en cap de setmana. Si la resta d'eliminatòries es juguen entre setmana, les 'semis' es disputen en dissabte o diumenge. Això se sap des d'abans de començar la Lliga. És a dir, la RFEF té temps sobrat per deixar aquestes dates -21 i 28 d'abril- lliures per si es dóna el privilegi de tenir a un dels nostres en aquesta fase europea prèvia a la gran final.

El Barça ja es va classificar ara fa dues temporades en unes semifinals històriques davant el PSG francès. Llavors ja es va haver de fer malabarismes per recol·locar els partits de Lliga que havien de disputar les blaugrana davant l'Athletic Club i l'Oiartzun, ja que tots dos duels coincidien en les mateixes dates que les eliminatòries d'anada i tornada davant l'equip francès.

La RFEF va negociar aleshores amb tots tres clubs per modificar els enfrontaments. No obstant això, torna a succeir el mateix disbarat, amb l'agreujant que, en tractar-se de dues jornades decisives en la recta final de la Lliga, amb el títol en joc entre Atlético i Barça i amb diversos equips implicats en el descens, la situació es converteix en més dramàtica. Precisament Sevilla i Madrid, els dos rivals del Barça a les jornades 28 i 29 de la Lliga, lluiten per no baixar, de manera que molt poca gràcia els fa haver de disputar els seus encontres decisius en un dimarts o en un dimecres.

La responsabilitat d'aquesta trista situació és tota de la RFEF. No poden dir els seus directius que no sabien a temps que, en cas de classificar-se un equip espanyol per a les semifinals de la Champions, coincidirien les dates amb la penúltima i l'antepenúltima jornada de la Lliga. Torna a repetir-se la mateixa història de fa dos anys d'haver de buscar la solució menys dolenta per a tots. De veritat no es poden fer millor les coses, amb més previsió i professionalitat? Més respecte, si us plau, a la Lliga i menys nyaps.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta