Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

20.615 motius per enlairar el vol

 

La resposta que va tenir el partit al RCDE Stadium encara m'emociona. Em fa ser optimista, però també més exigent. Em demostra que hi ha gent a la qual el futbol femení l'interessa, que l'afició de l'Espanyol respon a la crida de les noies, però tal com van dir les jugadores en acabar el partit, això no pot quedar-se en un fet aïllat. No pot ser flor d'un sol dia. Hem d'aconseguir que sigui quelcom habitual. El problema és que caldrà seguir arremangant-se i treballar molt. Doncs la realitat, tristament, no és la del partit contra l'Atlético, la realitat és la d'una Ciutat Esportiva en què els espectadors es poden comptar ràpidament. I això no pot ser. Si volem ser grans, hem de començar des de la base.

I això no és altra cosa que el que ja ha anunciat Roger Guasch, director general corporatiu del club: que hi haurà un augment d'un 30% al salari de les jugadores, i que s'implementarà el mínim interprofessional. Que s'entrenarà als matins i que la idea és anar a més. Tornaran a obrir l'estadi dues vegades més de cara a la pròxima temporada, molt bé, però el veritablement important és que segueixin comunicant molt i bé sobre aquesta secció que ja té perfils específics a les xarxes socials, ja era hora! Des de l'Espanyol cal que acabin de demostrar que l'aposta és verdadera i aconseguir el que deia, que la Dani Jarque faci més goig i que el creixement en general sigui important. Hem d'aconseguir que cada vegada més gent s'enganxi amb un equip que, per anar bé, aquest estiu hauria de fer una mica de neteja i fitxar bé per fer el salt a la clarificació que tant es busca. Sap greu, però ja toca. El nivell ha de pujar tot i que Jaspe ha demostrat saber treure-li suc a l'equip. Bé, puntualitzo, a onze jugadores fixes i un parell o tres més que van entrant.

L'Espanyol, a part de més inversió, necessita una temporada sencera sense patiment, un curs il·lusionant que engresqui i faci atractiu el projecte que amb tanta cura s'està implantant. Han d'aconseguir que les jugadores vulguin venir i defensar els colors d'un històric que vol tornar a ser qui era. Però repeteixo, per això cal una planificació esportiva i uns fitxatges que estiguin a l'altura. Que les integrants de l'equip visquin com a professionals del futbol i que després de viure un somni al temple 'perico', les seves condicions vagin a més.

Tornant al partit, em quedo amb la comunió de l'equip amb la grada. En xiular el final, l'equip va celebrar-ho com si hagués guanyat. I la realitat és que sí, va guanyar. Ho va fer en notorietat, en suport i en reconeixement. Quelcom que esperem que a poc a poc sigui ja un costum. Serà llavors quan ho haurem de celebrar, quan les coses siguin com han de ser. Fins a aquest moment, sort i encerts pel club i per tots els responsables d'aquesta secció en ple ressorgiment. Volem?

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta