Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

L'amarga desigualtat a la Champions

 

Avui no vull parlar de la gesta històrica del Barça, ni de l'orgull de veure com la secció femenina blaugrana recull els fruits de la ferma i decidida aposta del club. Per fortuna, i molt merescudament, les de Lluís Cortés ja han estat portada als diaris esportius, han omplert columnes d'opinió i han rebut centenars d'elogis en xarxes socials.

Ja ens hem felicitat per la fita de tenir al primer club espanyol en una final de la Champions femenina. Molt bé. Crec que ara cal mirar més enllà, no conformar-se, no quedar-se a la superfície. I és que el finalista de la Champions s'emportarà 200.000 euros i el guanyador, 250.000. Un muntant molt preuat per a un equip femení, sens dubte. El Barça, per exemple, explicava que el seu pressupost aquesta temporada ha estat de 3,5 milions d'euros, fomentats en gran part pel patrocini de 3 milions de Stanley, de manera que el percentatge del premi per a les seves despeses és notable.

No obstant això, la diferència entre la bonificació en el futbol femení i el masculí segueix sent desproporcionada. El subcampió de la Champions masculina s'embutxacarà 15 milions d'euros i el campió, ni més ni menys que 19 milions Una diferència abismal. No em serveix l'excusa que ells generen més interès, més audiència o que omplen més estadis. Òbviament, tenen més recursos i visibilitat en els mitjans, per la qual cosa és totalment lògic que despertin més expectació.

No em serveix tampoc el 'conte' que ells generen més diners. Per aquesta mateixa equació, els meus companys que escriuen sobre futbol masculí haurien de cobrar més que jo perquè obtenen més clics a internet o són llegits per una audiència més gran. No veuríeu força injust que ells cobressin més que jo? O que jo cobrés més que els que escriuen de waterpolo o rugbi?

La desproporció entre els premis de la Champions masculina i la femenina, simplement, ni tenen una explicació convincent ni són justos. Són un greuge comparatiu terrible, una vergonya majúscula, una nova mostra de la desigualtat de gèneres inherent en l'esport i en la societat. Els avenços estan sent molt esperançadors, però no ens podem quedar aquí. Hem d'exigir la igualtat real.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta