Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

El poder de les jugadores

 

Ja fa temps que el futbol femení està creixent. La publicitat, el suport de la Federació Catalana (FCF), o les diferents promocions que s'estan fent arreu de Catalunya han fet créixer el nombre de jugadores i de clubs que aposten pel futbol femení. Però, realment volem que el futbol femení millori?, que es pugui arribar a comparar al masculí, tingui bons professionals que ajudin les jugadores a millorar i a progressar? Sincerament, tinc els meus dubtes.

Sóc entrenador de futbol femení des de fa aproximadament deu anys, quan pràcticament ningú apostava per les jugadores, quan els horaris per jugar eren lamentables, es jugava en molts casos en camps poc condicionats -fins i tot algun era de sorra-. La falta d'equips obligava a fer grans desplaçaments i els tècnics i col·laboradors, en molts casos, tenien molt poca o quasi gens de preparació.

Ara que tot està evolucionat, que la publicitat ha fet créixer el futbol femení, em pregunto per què segueixo veient entrenadors poc preparats en el món femení? És una qüestió de prioritats?, els bons entrenadors prefereixen el futbol masculí?, o és una qüestió d'oportunitats, que els entrenadors que fracassen en el futbol masculí busquen sortides en el món femení? O potser és una qüestió de responsabilitat dels clubs, que no fan prou per tenir bons entrenadors per als seus equips femenins?

Totes aquestes preguntes em porten a una reflexió que volia compartir. Si realment el futbol femení vol créixer, potenciar-se, millorar, ser respectat, valorat i reconegut, només depèn d'una cosa: de les mateixes jugadores. Els resultats en la competició -que per desgràcia és el que ens avalua-, el compromís vers els seus respectius clubs, l'actitud, il·lusió, sacrifici i les ganes de jugar a futbol, són les millors armes per competir en una societat on tothom sembla saber, opina i entendre de futbol.

A vosaltres, les jugadores, us animo a continuar lluitant per fer-vos un lloc en el món del futbol, ja que en moltes ocasions els entrenadors no podem fer res més que ajudar-vos a créixer i a millorar, però els canvis de fons depenen de vosaltres.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta