Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Més unides que mai

 

Les futbolistes han dit prou. El que semblava una simple amenaça s'ha convertit en una ferma declaració d'intencions amb la convocatòria d'una vaga indefinida a Primera Divisió a partir del 16 de Novembre. Cap jugadora està disposada a creuar la denominada 'línia vermella' marcada, és a dir, el salari mínim que han de cobrar com a treballadores i la jornada laboral íntegra o del 75% de parcialitat que reclamen per a sentir-se al 100% futbolistes. Com bé deia Ainhoa Tirapu: «Som futbolistes des que ens despertem fins que anem a dormir».

El món assisteix doncs a la primera vaga en la història del futbol femení després d'un any de converses infructuoses i de 18 reunions en va. I la imatge que estan deixant les jugadores és que estan més unides que mai. El 93% va aprovar la vaga, és a dir, que va haver-hi gairebé unanimitat en la decisió. I això inclou a les afectades i a les no afectades per la situació.

És clar que les jugadores del Barça, de l'Atlético o del Levante cobren molt més que el salari mínim i que no han de compaginar el seu ofici de futbolistes amb una altra feina. Arriben còmodes a fi de mes i tenen l'atur assegurat. Però no passa el mateix amb les seves companyes i no han dubtat a secundar-les en la vaga.

Ho fan també per les que vindran després, per tal que el futur del futbol femení no sigui precari sinó que esdevingui un esport del qual es pugui viure. Així ho explicava Alexia Putellas: «Es tracta de dignificar una professió que és la que volem, que és ser futbolistes. Cal aconseguir que el futbol sigui una professió».

En aquesta unió està la força del futbol femení. Van totes a una. Els clubs hauran de buscar, així doncs, fórmules per a engreixar els seus pressupostos i hauran de treballar de valent per a trobar més patrocinadors i enganxar a més seguidors si volen mantenir-se a l'elit. Ja s'ha acabat aprofitar-se d'unes futbolistes a les quals s'exigeix ser professionals, però se les tracta des de fa temps com a simples amateurs.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta