Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Començar el 'pla B'

 

Les matemàtiques diuen que la salvació encara és possible, tot i que arribats a aquest punt, amb 20 jornades diputades i només quatre punts, i tenint la salvació a 12 quan en joc en queden 30, 33 si es recupera la jornada en què hi va haver vaga, no seria gens derrotista, tot el contrari, seria quelcom molt realista, dir que l'Espanyol és un equip pràcticament de Segona Divisió.

Ho escric i fa mal, perquè estem davant d'un fet insòlit. Un històric que per primera vegada, des de la creació de la Superlliga, perdrà, si no hi ha un gir brusc de guió, la categoria. Més endavant serà el moment de repartir responsabilitats i enumerar tot el que s'ha fet malament i ha dut a aquesta secció al precipici, però ara és moment d'intentar acabar de forma digna. L'escut que es representa així ho mereix. És innegable que l'equip ho intenta, amb més o menys encert, però el triomf no arriba. I així, sense sumar de tres ni batent als teus rivals directes és molt difícil. Impossible.

Tortura el fet de veure que com més en auge està el futbol femení, un club com l'Espanyol està a punt d'escriure la pàgina més negra de la seva història. Però ja se sap, quan un juga massa amb foc, s'acaba cremant. I això és el que passarà. Ja fa alguna temporada que el femení blanc-i-blau pateix i lamentablement s'ha acostumat a viure entre la línia entre el bé i el mal. A viure amb l'ai al cor i encomanar-se a alguna reacció puntual per salvar els mobles. Encara que aquest no serà el cas. Nova temporada de canvis a la banqueta, de fitxatges a l'hivern que no millores les prestacions que hi havia, de decisions incomprensibles...

Per tant, assumit que la cosa pinta molt malament, farien bé al club de començar a idear i posar en marxa el 'pla B'. Tornar a començar des de baix, reestructurar-ho tot i posar uns fonaments sòlids que permetin tornar a dalt en el menor temps possible i amb garanties. Fer neteja a tots els nivells d'una vegada per totes i sanejar equip i despatxos. Però sobretot, serà fonamental que el club, tot i estar en una categoria menor, segueixi apostant fort per l'equip. En cas contrari, tornar a treure el cap serà molt difícil i llavors sí aquest podria ser l'inici del fi. Que aprenguin dels errors perquè aquests no es tornin a produir. Que caiguin encara que faci mal, però que sigui per aixecar-se més forts.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta