Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Les dues lectures del 'clàssic'

 

El primer Real Madrid-Barça de la història ens ha deixat una doble lectura. La primera, força positiva, és que els duels entre tots dos equips prometen. És cert que encara es troben tots dos a una llarga distància: la dels 32 anys que separen la trajectòria de les blaugrana respecte a les blanques. No obstant això, el Madrid va saber donar la cara i competir amb intensitat. Futbolistes com Ivana Andrés, Marta Corredera, Missa Rodríguez, Kenti Robles o Asllani tenen molt a dir en aquesta Lliga. Temps al temps.

Les de Lluís Cortés van demostrar que continuen sent l'equip ambiciós, competitiu i golejador que està disposat a lluitar un any més per tots els títols en joc. La seva superioritat va ser clara perquè, òbviament, comptem amb un bagatge molt superior.

Deia que hi havia una segona lectura: la negativa. I és que parlar de clàssic en un partit inèdit entre dos equips que mai s'havien enfrontat abans, només per la rivalitat històrica de tots dos clubs a la lliga masculina, em sembla una falta de respecte per a l'Atlético de Madrid –quants clàssics per a emmarcar hem viscut aquesta última dècada entre blaugranes i 'matalasseres'- i em du a formular una inquietant pregunta: Estem masculinitzant la lliga femenina? Estem obviant la seva pròpia identitat i personalitat?

S'ha batejat un clàssic que òbviament no ho era només per l'escut que lluïen les futbolistes. Així doncs, entenc que una vegada més ha prevalgut el titular mediàtic, atractiu i amb 'ganxo' sobre l'autenticitat. Dit això, benvingut sigui el Real Madrid i la seva aportació inestimable al creixement del futbol femení.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta