Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Per fregar-se els ulls

 

Sí, amb aquest inici de campionat que està protagonitzant l'Espanyol cal fregar-se bé els ulls, de fet cal fer-ho molt fort. Doncs sembla impossible. Però és real. M'he pessigat també, però segueix sent real. Molt real. Molt satisfactori, un descans. Una treva més que necessària després de tant de temps de patiment. A l'entorn som feliços, però veure les cares i llàgrimes de felicitat de les jugadores, les abraçades carregades de sentiment, sincerament, no té preu.

525 dies sense guanyar no són qualsevol cosa. Són una llosa molt pesada que per fi s'han tret de sobre. I ho han fet per la porta gran, guanyant i convencent. Demostrant que ara la mentalitat és una altra, que aquest equip, per fi, ha canviat i vol fer del triomf i no la derrota la seva nova realitat.

El triomf a Matapiñonera va ser el necessitat punt d'inflexió, però l'últim a casa contra el Depor va ser el cop de puny definitiu sobre la taula. Sis punts de nou possibles. Més punts al sarró en quinze dies que en tota la temporada anterior, ja que quan el campionat va ser suspès al març encara no havien sigut capaces de guanyar i el màxim aconseguit havien estat cinc empats. De bojos.

Actitud, implicació, esforç... Així sí. Perquè les coses no sempre surten com un vol, com per exemple en el primer partit, que es va saldar amb derrota davant l'Atlético, però quan un dóna tot el que té i més, no se li pot retreure res. I ara per ara a aquest equip ni un sol 'però'. Tot és millorable? Evidentment, però sense cap mena de dubte aquest equip ja transita pel camí adequat i en la bona direcció. Ara sí que ho posa tot de la seva part per aconseguir bons resultats. El gir de timó a la secció ja dóna els seus fruits, així com els nous fitxatges, com el de Maya, amb un resultat sublim. Tot i que no cal passar per alt la metamorfosi d'algunes que ja estaven en aquell nefast equip i que avui dia han donat una passa endavant. Per fi bones notícies!

Acabem de començar i la temporada, si la Covid-19 ho permet, és molt llarga. Però per fi, positivitat i confiança plena en un equip que respon de valent. Se li trenca la seva principal referència a dalt (Karpova)? Doncs golejada com a resposta. Li neutralitzen fins en dues ocasions el marcador? Ningú abaixa els braços i es llencen pel tercer i freguen el quart gol. Increïble! Com deia a l'inici, per fregar-se els ulls. Però també les mans. Aquest Espanyol té ganes de tornar a gaudir al camp i de tornar a la seva gent tot el seu suport quan han anat mal dades. Tant de bo, tot i que òbviament hi haurà males jornades, aquest any ens ho pogués passar pipa. O si mes no, no hàgim de patir. I ja posats a demanar, després que l'Espanyol decidís començar a obrir portes, d'una vegada per totes el conflicte televisiu es resolgui i també pogués seguir l'evolució de l'equip fora de casa i tota la categoria en general. Perquè potenciar el futbol femení és això, donar-li visibilitat, no amagar-lo.

Benvinguda nova normalitat. Esperem que duri.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta