Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

«Vull ser com l'Alexia»

 

Primer va ser davant l'Sporting Huelva. El Barça es va endur una golejada d'escàndol (0-6) en un camp on estava acostumat a sofrir en els últims anys. La capitana Alexia Putellas va marcar el tercer gol del partit amb una vaselina impecable que es va guanyar els elogis de tots els amants del futbol: fins i tot alguns mitjans van arribar a comparar el tant de la migcampista catalana amb el popular golàs de Leo Messi davant el Betis.

I després va ser amb la selecció espanyola en el partit classificatori per a l'Eurocopa d'Anglaterra del 2022 enfront de la República Txeca. De nou l'Alexia va enlluernar amb una volea impressionant des de fora de l'àrea que ha fet la volta al món i fins i tot ja sonen algunes veus que reclamen aquest gol per a optar al premi Puskas.

Afirmava Sally Ride, la primera dona americana a viatjar a l'espai i ambaixadora de l'ONU, que «no pots ser allò que no pots veure». És a dir, que les nenes no poden aspirar a ser futbolistes d'elit si no tenen miralls on reflectir-se o referents a qui imitar.

Així doncs, cada vegada que es reprodueixen els gols de l'Alexia en les xarxes socials, que els seguidors els piulen o que els mitjans els converteixen en notícia, hi ha darrere una jove que troba a qui semblar-se. I que sap, a més, que sí, que es pot viure i triomfar com a futbolista tant si ets home, com si ets dona.

Que les nenes i els nens, que les joves i els joves, no aspirin només a ser de grans com Beckham, fent al·lusió a l'aclamada pel·lícula britànica, o vulguin semblar-se a Messi, Ramos i Piqué sinó que també vulguin ser com l'Alexia -o com Jenni, Amanda, Esther o Aitana- posa en clara evidència que el futbol femení està més viu que mai.

Si les nenes tenen referents, el futur d'aquest esport pot ser meravellós. Els gols de l'Alexia Putellas, aquesta dona que cada any ens enamora una mica més amb el seu immens talent, tenen assegurat el seu llegat en el futbol femení.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta