• El Sant Gabriel desarticula el seu filial

  El «dèficit competitiu i econòmic» al club adrianenc condueix a la coordinació esportiva a posar punt final al segon equip, fins ara, a Preferent

  Manel Expósito
 • Passar pàgina

  El Fontsanta-Fatjó acomiada la temporada amb una contundent victòria davant el Pontenc, ja de Primera Catalana

  Maria Mestres
 • Final dolç

  El Vic tanca la temporada amb una victòria contundent davant un Cerdanyola que s'acomiada de la categoria

  Elena Alert
 • A Segona per la porta gran

  El Levante Las Planas suma una nova victòria contra el Sant Cugat en el seu darrer partit a Preferent

  Redacció
 • El 'Santgra' B s'emporta el duel de planters

  El Sant Gabriel B tanca la temporada amb un triomf davant l'AEM B

  Manel Expósito
 • El Porqueres s'acomiada amb un triomf

  El conjunt gironí supera el Manu Lanzarote en la darrera jornada del curs

  Redacció
 • El Sabadell assegura la novena posició

  Les arlequinades tanquen la temporada a l'Olímpia amb un triomf per 3-2 contra el Pubilla Casas

  Laura Alberch
 • La cirereta

  El Manlleu tanca una molt bona temporada post-ascens amb una victòria sobre l'Atlètic Vilafranca (3-2)

  Clara Rodergas
 • Acabar amb bones sensacions

  Acabar amb bones sensacions

  El Vic encara amb molta il·lusió l'última jornada de Preferent davant un Cerdanyola ja descendit que no vol posar les coses fàcils a les locals

  Elena Alert
 • Poc a decidir

  El Fontsanta amb ganes de culminar de la millor manera una temporada d'alts i baixos, s'enfronta davant un Pontenc ja descendit

  Maria Mestres
 • Sense la necessitat de fer números

  El Sant Gabriel B no haurà de treure la calculadora davant l'AEM B en una darrera jornada més plàcida

  Manel Expósito
 • La millor manera d'acabar és guanyant

  El Sabadell buscarà mantenir la novena plaça en l'últim partit a casa davant del Pubilla Casas

  Laura Alberch
Més notícies de Preferent

Sense igualtat de condicions

No hi haurà jornada unificada a Preferent en l'última jornada de la Lliga. La Federació assegura que els clubs no ho han demanat i que imposar-la seria un mal de cap per als clubs

Daniel Bosch

No hi haurà jornada unificada en l'última jornada de la categoria de Preferent. Així ho ha confirmat la Federació Catalana de Futbol (FCF), que seguirà optant per deixar que cada club estableixi l'horari dels seus partits com a local fins a l'últim cap de setmana de Lliga, com s'ha fet al llarg de tota la història de la competició. Tot i això, la mesura -o la falta d'aquesta- no deixa de ser curiosa, ja que fins a sis equips lluitaran aquesta darrera jornada de la temporada per evitar el descens directe i alhora també buscaran evitar la delicada 13a posició que podria acabar comportant descens compensat durant l'estiu. Les raons indicades des de la FCF per a no actuar d'ofici i establir una jornada unificada són bastant senzilles. D'una banda, expliquen que «no hi ha hagut cap club que hagi traslladat a la Federació la petició de fer jornada unificada». Una afirmació que clubs com el Pontenc posen en qüestió, ja que l'entitat lila assegura haver mostrat a la FCF el seu malestar per l'absència d'una unificació en els horaris de tots els equips implicats en la lluita per la salvació.

D'altra banda, l'ens federatiu explica que no han actuat d'ofici durant tots aquests anys, forçant els equips implicats a una jornada unificada pel seu benefici, ja que expliquen que: «davant els problemes que solen tenir els equips femenins de disponibilitat de camp amb els seus clubs, si obliguem a jugar en un horari determinat, és probable que no hi hagi camp disponible a aquella hora». No deixa de ser sorprenent que essent la màxima categoria femenina dirigida per la Federació Catalana, i considerant que aquesta jornada especial s'aplica a totes les categories del futbol masculí, no s'hagi valorat amb anterioritat aplicar-la també a la competició femenina. Els sis clubs implicats en el descens mostren la seva sorpresa i incredulitat per aquesta circumstància, tot i que cap d'ells va actuar amb antelació per evitar aquest l'escenari.

El Pontec és l'únic dels sis equips implicats que sí que s'ha posat en contacte amb la Federació Catalana en relació als horaris de la darrera jornada. El club lila, però, no ho va fer fins al diumenge passat i en un correu on mostrava la seva «sorpresa negativa» per l'absència d'una jornada unificada i instant la Federació a una «resolució adequada» de la situació, però sense fer una petició formal d'unificar els partits. «L'última jornada hauria de ser unificada si o si, així s'evitarien sorpreses», assegura Joel Nierga. El tècnic del Pontenc creu que la FCF hauria d'actuar d'ofici en aquesta qüestió, imposant horaris unificats: «Nosaltres hem preguntat a la Federació seguint les vies estipulades, però crec que hauria d'actuar d'ofici. Es fa amb el futbol masculí i en canvi a Preferent femení no. Crec que ha fallat la previsió, si això ja s'hagués previst, el tema del camp no seria un problema. També penso que hauria d'estar al pla de competició sí o sí».

Segons els horaris anunciats per la Federació Catalana, el Pontenc serà l'únic implicat en el descens que jugarà dissabte (20.00 hores). Un aspecte que no veuen amb bons ulls a l'entitat: «Crec que som els grans perjudicats, ja que som els primers a jugar i si bé té l'efecte positiu que no coneixes cap resultat, al mateix temps estàs beneficiant la resta de clubs que sortiran a jugar sabent el que necessiten per aconseguir l'objectiu. S'hauria de valorar una mica més la categoria i s'hauria de tenir en compte per pròximes temporades», conclou Nierga.

En una línia similar s'expressa Àngel Codina entrenador del Sabadell, que també es jugarà la permanència aquesta jornada (diumenge a les 12.00 hores): «Nosaltres no hem demanat jornada unificada, però tot i això les explicacions oficials de la Federació em semblen bastant ridícules, una manera de no buscar problemes. Encara que els clubs han donat horaris lamentables als equips femenins durant la temporada, si l'ordre ve de la Federació, els clubs han de complir, per tant no li trobo sentit. Jo, a títol personal, valoro molt positivament la jornada unificada, tots sabem com funciona el futbol amateur, amb amics per aquí i amics per allí. Potser no les dues últimes jornades, però l'última sí, i més amb una categoria alta. Si volem de veritat valorar el futbol femení, aquests fets no li donen importància real», sentencia.

Sense tanta contundència en el missatge, el Molins, que jugarà diumenge a les 16.00 hores, ha reconegut que hi havia «una certa predisposició i voluntat per part de la coordinadora del club» que hi hagués aquesta jornada unificada, tot i que va quedar en només en una proposta a nivell intern de club i no es va acabar traslladant a la Federació. Mentre l'Estartit, que jugarà diumenge a les 12.00 hores, no ha volgut fer cap valoració al respecte, el Planadeu reconeix que tot i sortir beneficiat per la situació actual, la jornada unificada és la millor solució: «Personalment, per temes laborals ja ens va bé que no hi hagi horari unificat. Moltes jugadores han de canviar torns per venir a jugar i d'aquesta manera podré comptar amb totes. Tot i així, crec que si s'organitzés bé i amb temps, seria una manera de presentar la competició amb més serietat i professionalitat».

L'entitat sabadellenca no ha demanat a la Federació aquesta jornada unificada, com tampoc ho ha fet l'últim implicat en la lluita per la permanència, el Sant Gabriel. Leticia Viñole, entrenadora de l'equip que més opcions té de salvar-se, explica que l'única petició que ha fet la va traslladar al seu club per motius personals, ja que en ser també jugadora del Seagull, hauria de ser amb l'equip badaloní per a la promoció d'ascens a Primera que disputen les 'gavines' el diumenge al migdia: «L'única petició la vaig fer jo com a entrenadora al coordinador de poder jugar el mateix dia que el Seagull per temes de desplaçament, poder estar amb elles i a la tarda poder estar amb el Sant Gabriel», conclou.

 

Notícies relacionades

Comenta