Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Andressa Alves marxa del Barça

La futbolista ha anunciat la fi de la seva etapa de blaugrana al seu Instagram i el club ho ha confirmat hores després

Ernesto Aradilla (Futfem.cat)

El 30 de juny és la data en la qual acaben tots els contractes al món del futbol. I en el Barça no és diferent. Durant les darreres setmanes, futbolistes com Bárbara Latorre, Gemma Gili o Nataša Andonova han anat anunciant que deixaven el club blaugrana, marxant a nous destins un cop acabaven vinculació amb el Barça. Però encara hi havia dues jugadores que finalitzaven contracte amb l'entitat de les quals no se'n sabia res, fins al punt que avui, 1 de juliol de 2019, oficialment no són futbolistes blaugrana: Andressa Alves i Toni Duggan. Precisament, la brasilera va anunciar al seu compte d'Instagram que la seva etapa al Barça havia acabat, després de 3 temporades, fent esvair qualsevol dubte sobre el seu futur al club català.

I la decisió d'Andressa és ben comprensible. L'extrem de 26 anys va arribar el 2016 procedent del Montpellier, sent un dels primers grans fitxatges estrangers del Barça. Sota les ordres de Xavi Llorens la carioca va tenir molt protagonisme i era una part molt important de l'onze blaugrana. Però a poc a poc la inversió que ha fet el club ha fet que altres fitxatges, com Martens, Duggan o Oshoala, hagin tingut més protagonisme, mentre que la irrupció gegant de Mariona l'ha acabat desplaçant a la banqueta. Finalment, amb el fitxatge de Caroline Graham Hansen, Andressa Alves s'ha vist sense un lloc fix a l'equip i, veient els seus números és fàcil entendre per què.

La futbolista de Sao Paulo ha disputat 26 partits de lliga dels 30 possibles, però només en 3 ocasions ha completat els 90 minuts, sent substituïda o suplent a la resta. A la Champions, va jugar uns escassos 39 minuts sumant l'eliminatòria sencera contra el Bayern i la final davant l'Olympique. I, finalment, a la Copa de la Reina, es va quedar sense disputar cap segon en el duel de semifinals contra l'Atlético. En global, Andressa Alves ha jugat 1.779 minuts aquesta temporada, la segona estrangera amb menys només superada per Andonova (sense comptar la freqüentment lesionada Van der Gragt ni Asisat Oshoala, arribada al gener).

Així doncs, només queda una futbolista blaugrana aquest curs passat amb el futur incert. Com s'ha comentat, Toni Duggan ja ha finalitzat el seu contracte amb el Barça i ara mateix no queda molt clar què farà. Això sí, primer de tot i abans de cap notícia, la jugadora internacional amb Anglaterra acabarà de disputar el Mundial amb la seva selecció, que en el moment d'escriure aquest article es troba preparant les semifinals contra els Estats Units. Un cop finalitzi el torneig, els detalls del futur de Duggan sortiran a la llum, siguin prop o lluny de can Barça.

 

Notícies relacionades

Comenta