Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Jordi Ferrón: «Kenni ha demostrat que és una aposta segura de futur... i de present»

L'entrenador de l'Espanyol elogia l'actuació de la futbolista del filial contra el Valencia

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

La millor notícia de les dues últimes jornades per l'Espanyol és l'eclosió de Kenni Thompson. La futbolista del filial només ha necessitat dos partits per fer-se amb la titularitat, després de debutar amb el primer equip contra el Deportivo en el partit anterior. «Tenia claríssim que seria titular, li vàrem fer saber dijous. En l'estona contra el Deportivo va ensenyar coses que l'equip necessitava», ha apuntat el tècnic del conjunt blanc-i-blau, Jordi Ferrón, que ha donat pistes sobre el rol de la futbolista en el que està per venir: «Si està com en aquest partit, m'és igual que sigui del filial o l'edat que tingui. Kenni ha demostrat que és una aposta segura de futur... i de present». La futbolista nascuda a Les Bermudes ha acaparat tota mena d'elogis del seu entrenador: «Té molt clar què ha de fer, amb bon u contra u, ve molta il·lusió, té treball i velocitat, qualitat en centrades...».

Tanmateix, més enllà de la perla del planter la situació del conjunt 'perico' a la classificació segueix sent tràgica. I la visita a l'Antonio Puchades revela de forma evident que la manca de punteria hi té molt a veure. «L'únic dolent és que les ocasions que hem tingut, que han estat com 200, no les hem finalitzat. És el que ens falta i crec que arribarà», ha confessat la golejadora, Cristina Baudet. «Hem tingut moltes opcions que s'han de ficar. La diferència en l'empat és que les accions que elles van tenir, sense ser tan clares com les nostres, van anar dins», ha complementat Ferrón.

El cert és que, arran de l'expulsió de Beristain en el minut 55, la producció ofensiva de l'Espanyol ha estat gairebé industrial, però no li ha servit per remuntar el matx. «Mereixíem molt més. En moltes fases del partit hem estat superiors. El més just hauria estat una victòria àmplia», ha reivindicat l'entrenador badaloní, que ha fet balanç de la trajectòria de l'equip des que és a la banqueta: «Traient el dia del Deportivo, l'equip ha mantingut una línia constant de seguretat defensiva i de creixement ofensiu. Ara l'únic que ens falta és transformar aquestes bones sensacions en una victòria. Estem molt a prop de la nostra millor versió».

Precisament sobre la segona meitat del partit han girat les declaracions de l'entrenadora del Valencia, Irene Ferreras, visiblement contrariada amb l'actuació del seu equip: «La segona part d'avui no és la tònica habitual. Hem fallat el dia que menys havíem de fallar i no hem sabut controlar el cap el dia que més ho necessitàvem». «Les jugadores saben que no havien de plantejar així la segona meitat. L'equip necessitava sortir, guanyar metres i que no ens ofeguessin tant. Allà està el creixement de cadascuna d'elles, en la maduresa de manar sobre el partit, i no el partit sobre elles. Avui l'encontre ens ha pogut», ha explicat l'ex del Rayo sense pèls a la llengua. Coma reflexió final, ha parlat del paper de la davantera Mari Paz Vilas, l'autora del gol valencianista: «Tant de bo els resultats de l'equip fossin més en consonància amb el seu nivell. Em sento afortunada de poder entrenar-la».

Un dels aspectes que ha sorprès en l'alineació de l'Espanyol ha estat la posició d'Anna Torrodà, ubicada en la parella de centrals amb Inés Juan. «El Valencia no és un equip que pressioni molt amunt, amb la qual cosa intuíem que tindríem opcions amb la pilota jugada», ha introduït Ferrón, per exposar després el rol de la jugadora barcelonina: «Ella rebria més còmode en aquesta posició que en d'altres més avançades. Tant ella com Inés, com el bon treball d'Alvarado donant superioritat, han provocat que tinguéssim més opcions de sortida de pilota». Igual que en el cas de Kenni, Ferrón també ha tingut bones paraules per la migcampista reconvertida en central: «Amb la pilota als peus, és una de les millors jugadores de la categoria. Ho ha demostrat amb un partidàs tant ofensiu com defensiu: sempre ben col·locada, atenta, participativa, gestionant els temps i donant molt bones sortides».

En última instància, l'entrenador badaloní ha valorat el fet que l'equip hagi aconseguit focalitzar tota la seva atenció en el partit, després d'una setmana turbulenta on ha transcendit la marxa de 'Yiyi' i la dimissió del coordinador de la secció femenina, Lauren Florido: «He estat molt temps en vestidors on, quan la cosa no va bé, la gent es desconnecta i la seva actitud és dolenta... però això no passa en aquest equip. Les jugadores estan endollades i els entrenaments són molt bons». De forma complementària, el seu discurs sobre la necessitat o no de fitxatges es comença a esclarir. «Sé que s'ha treballat per signar gent i que aquesta setmana segurament ens arribaran. Però no se signarà per signar», ha deixat clar Ferrón, conscient de la posició que prioritza reforços: «Està clar que algú a dalt que estigués tocat per la vareta ens aniria bé».

 

Notícies relacionades

Comenta