Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

El coronavirus obliga a suspendre tot el futbol femení

Les mesures anunciades per la RFEF per evitar l'expansió del coronavirus s'aplicaran, com a mínim, les pròximes dues jornades

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

La situació excepcional que es viu arran del coronavirus, amb un augment significatiu de nous contagis, ha portat el Govern espanyol i els estaments futbolístics del país a prendre mesures dràstiques de contenció. Un paquet de limitacions que van canviant amb el pas de les hores i que estan dirigides a reduir els nous casos d'aquest virus. Aquest dimarts, el Govern imposava l'obligació de disputar a porta tancada tot l'esport nacional i internacional, professional i no professional.

La Federació Espanyola de Fútbol (RFEF), finalment, ha anunciat la suspensió de tots els partits de futbol professional i no professional. Aquesta decisió ja s'implementaria aquest cap de setmana i durant les dues properes, si bé no es descarta que s'allargui fins al 5 d'abril.

COM ES TRASLLADEN AQUESTES DIRECTRIUS AL FUTBOL FEMENÍ?
Les restriccions s'apliquen des d'avui dimecres i els partits de Segona Divisió i Nacional que s'havien de jugar aquest mateix cap de setmana ja quedaran suspesos, igual que tampoc es disputarà la propera jornada.

Pel que fa als enfrontaments de Primera Divisió, els primers a veure's afectats seran els equips que disputen les semifinals de Copa de la Reina, entre ells el Barça, que s'han de jugar els propers 17 i 18 de març. La competició de Lliga, en canvi, només veuria afectada una jornada, ja que aquest cap de setmana continua l'aturada per compromisos de seleccions. Això sempre que aquestes mesures no s'allarguin en el temps.

En relació amb la Copa de la Reina, la RFEF contempla la possibilitat que la final prevista per al pròxim 31 de maig a Màlaga pugui canviar de data. Aquesta opció serà «sotmesa a consideració dels clubs finalistes, per a la seva aprovació en una pròxima reunió de la Comissió Delegada de la RFEF el dia 25 de març», seguint l'article 214 del Reglament General de la Federació, i sempre que «no es pogués disputar a porta oberta en la data inicialment prevista».

Pel que fa a la resta de competicions que no siguin Primera, Segona o Nacional, és a dir a partir de Preferent, la Federació Catalana de Futbol (FCF) ha seguit les recomanacions de la Federació Espanyola i també ha decretat la suspensió de tots els partits de competicions territorials.

PARLEN ELS CLUBS I LES FUTBOLISTES
El Barça ha comunicat que, seguint «les indicacions i les recomanacions preventives de les autoritats sanitàries competents», suspèn tota l'activitat esportiva dels equips femenins, tant partits com entrenaments, a excepció del primer equip, que sí que continuarà excercitant-se durant aquestes dues setmanes sense competició. A més, el club blaugrana ha optat per cancel·lar els desplaçaments a tornejos i amistosos en els quals havien de participar els seus equips de futbol base durant els mesos de març i abril.

L'Espanyol, en la mateixa línea, ha comunicat que només permetrà l'accés a les seves instal·lacions als integrants dels primers equips femení i masculí, així com al filial i juvenil masculins. Pel que respecta al filial, que competeix a Primera Nacional, es veurà afectat per la suspensió de les pròximes dues jornades de Lliga.

La primera decisió de disputar els partits a porta tancada ha generat polèmica des del primer moment, fins al punt que l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) havia demanat que se suspenguin «tots els partits de totes les divisions i en totes les categories d'ambdós sexes» mitjançant diverses cartes al CSD i a la RFEF. De fet, l'Associació de Futbolistes és l'únic organisme que fa referència al futbol femení.

L'AFE defensa que ha pres aquesta decisió «pensant exclusivament en la salut dels i les futbolistes», i afegeix que «no és de rebut que no es tingui en compte aquest fet» si bé insisteixen a entendre la necessitat d'evitar grans aglomeracions. Pel que fa al nivell competitiu, l'Associació de Futbolistes també ha defensat que la disputa durant diverses setmanes de partits a porta tancada «desvirtua el sentit de les competicions esportives».

En aquest sentit, també s'ha pronunciat l'Europa mitjançant un comunicat en el qual trasllada la decisió inicial presa per la Federació Catalana i el Govern espanyol de disputar els partits a porta tancada, fet que afecta els duels del primer equip. Amb tot, el conjunt escapulat «discrepa en què la mateixa sigui la mesura més adient en aquest cas» i se suma a les reclamacions dutes a terme per altres clubs apostant per «decretar l'ajornament d'aquests duels afectats i traslladar-los a un altre dia convingut on els espectadors, fora ja de les dates marcades en vermell com a risc per a la salut pública, puguin gaudir de l'esport en condicions normals». Finalment, però, la decisió de suspendre tots els partits en totes les categories ha calmat les primeres reaccions.

 

Notícies relacionades

Comenta