Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Rubén Casado, nou entrenador de l'Espanyol

El tècnic, procedent del juvenil A masculí, ha signat per una temporada amb el club blanc-i-blau

RCD Espanyol

Gairebé un mes després de comunicar la destitució de Jordi Ferrón, l'Espanyol ha anunciat que Rubén Casado serà el nou entrenador del primer equip durant la pròxima temporada. El tècnic arriba procedent del juvenil A masculí, on hi ha exercit com a segon entrenador aquest últim curs.

La seva trajectòria dins l'entitat blanc-i-blava és força àmplia, donat que hi va arribar fa sis anys en qualitat de tècnic analista i scouting de l'Espanyol B masculí. En les últimes tres temporades, ha exercit com a segon entrenador del juvenil A masculí (2017/18), del juvenil B masculí (2018/19) i, de nou, com a segon del juvenil A (2019/20).

En aquest sentit, i tal com ha succeït amb anteriors nomenaments, la trajectòria de Casado revela que no ha tingut cap experiència en equips femenins. «És una cosa nova i diferent, però de seguida ho vaig assumir. Estic molt il·lusionat i amb moltes ganes de començar», destaca el nou tècnic en declaracions al club.

El cert és que no és la primera vegada que passa. El cas més recent el trobem en el nomenament de Salvador Jaspe, que va agafar les regnes del conjunt 'perico' el febrer de 2019 per substituir Joan Bacardit. En aquell moment, l'aposta va ser encertada, donat que l'Espanyol va aconseguir remuntar el vol i assolir la novena posició de la Lliga. En la següent temporada, però, el club va prescindir dels seus serveis en el mes de desembre, quan després d'onze jornades l'equip era cuer amb només dos punts. Aleshores, el va substituir l'exentrenador del Seagull, Jordi Ferrón, que no va aconseguir canviar la dinàmica d'un equip que, si no fos per la pandèmia i la posterior interrupció de la competició femenina, actualment estaria jugant a Segona Divisió.

Al tècnic badaloní, de fet, se li va rescindir el contracte el passat 30 de juny de forma sorprenent. Sorprenent perquè en el dia de la seva presentació es va anunciar que acabaria la temporada que restava i començaria la següent, fos quina fos la situació esportiva de l'equip. D'aquesta manera, l'Espanyol ha estat gairebé un mes sense entrenador.

Durant aquest buit de poder a la banqueta, la planificació esportiva ha seguit endavant, amb l'anunci de les respectives renovacions, altes i baixes. La setmana passada, les futbolistes del primer equip van passar la revisió mèdica i aquest dilluns han realitzat el primer entrenament, ja amb Casado al capdavant. «He vist a les jugadores molt receptives, crec que assimilaran molt fàcilment tots els conceptes que els anirem donant», explica Casado, que es defineix com una persona «molt enèrgica» i «amb força per afrontar situacions adverses».

El principal repte del nou entrenador serà capgirar la dinàmica d'un equip que no va celebrar cap victòria la temporada passada i va acabar cuer de Primera Divisió. En paraules de Casado, «l'important és recuperar la mentalitat guanyadora de les jugadores», així com construir «un equip que no es rendeixi i que sempre tingui clar a què ha de jugar».

Amb la remodelació de les competicions obligada per la pandèmia, aquest curs hi haurà dos equips més (18) a la categoria, però també quatre places de descens. D'aquesta manera, Casado té com a principal objectiu acoblar tots els canvis que s'han produït recentment al club tant a nivell de despatxos -el nomenament de Raquel Cabezón en el mes de juny com a responsable del femení- com de plantilla -amb baixes de pes i noves incorporacions- i aconseguir que l'Espanyol doni una altra imatge a Primera Divisió. Uns canvis que, a nivell de la banqueta, han estat una constant en els últims anys: Casado és el dotzè entrenador que té l'Espanyol des de la temporada 2013/14.

 

Notícies relacionades

Comenta