Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

A punt per al primer Real Madrid-Barça de la història

Les blaugrana comencen l'intent de revalidar el títol amb un partit de màxima rivalitat

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

Per fi és aquí, després de gairebé set mesos, torna la Primera Divisió. I ho fa amb un partit ben sucós. El Real Madrid, que s'estrena com a equip sota aquest nom, rebrà el Barça en el que serà el primer duel entre aquests dos equips que es jugarà al futbol femení. Sobre el paper, les blaugrana parteixen com a clares favorites i més tenint en compte els resultats, contra el Tacón, del curs passat (9-1 a Barcelona, 0-6 a Madrid), però això no treu tots els al·licients que suposa el fet de tenir un clàssic del futbol masculí a la Lliga femenina. Això sí, tant per Jenni Hermoso com per Lluís Cortés, aquest duel és el primer dels 34 que s'hauran de disputar, com ha afirmat la futbolista: «Per nosaltres aquest partit és com qualsevol altre. Ens ha tocat el Real Madrid i tothom parlarà d'això, però només pensem a treure els 3 punts».

El fet de poder jugar no significa que tot estigui bé i tots els problemes s'hagin acabat. I és que el Real Madrid-Barça serà l'únic partit televisat de tota la primera jornada; un duel del qual es va fer oficial l'horari el passat dijous. Sobre aquests dos lamentables fets, també n'ha parlat Jenni: «Des de fora ens han d'ajudar, és una cosa que no pot passar, perquè així no avançarem. A dia d'avui són lluites alienes a nosaltres, que ens afecten com a jugadores. Són coses que no entendré». A part, la davantera de Vallecas ha celebrat que el Real Madrid hagi arribat el futbol femení i, a nivell més personal, ha descrit la diferència de jugar al centre del camp o a la punta: «Quan jugo al mig intento filtrar passades, associar-me més, però quan jugo de 9 necessito extrems molt ràpides que em puguin cobrir quan perdo la posició».

D'altra banda, Lluís Cortés ha parlat de com ha plantejat un partit molt semblant al del debut de l'any passat, contra un equip del qual se sap poc com a conjunt i amb fitxatges que no han jugat juntes: «És difícil preparar el primer partit perquè no tenim informació del rival. No hem vist assajos, no hem vist amistosos. Igualment, és una nova setmana on ens hem de centrar en nosaltres mateixes». Coincidint amb les paraules de Jenni sobre la importància del partit i la preparació de cara a aquest debut a la Lliga, l'entrenador català ha explicat per què només han arribat dues jugadores: «Estic encantat amb la plantilla que tinc. Si fitxem, ha de ser algú que sigui molt diferent o aporti alguna cosa nova que no tinguem. També hi ha hagut dificultats a nivell econòmic i de mobilitat i això ha fet que jugadores que podíem considerar que milloraven el que teníem, no hagin vingut».

De cara al duel, el Barça arribava amb el possible dubte de Caroline Graham Hansen, que va tornar tocada de la concentració amb Noruega, però Lluís Cortés ha afirmat que estarà disponible: «Caro està bé. Va tornar amb una contusió al peu i ha estat entrenant bé i amb l'equip. Està al 100% pel cap de setmana». Amb l'extrem disponible, Cortés s'ha endut cap a Madrid 19 jugadores. Andrea Falcón, encara lesionada i les quatre futbolistes amb fitxa del Barça B, Gemma Font, Jana Fernàndez, Bruna Vilamala i Gio Queiroz, s'han quedat a Barcelona. Cal recordar que la llista per l'hora de partit el tècnic de Balaguer podrà fer fins a 5 canvis.

 

Notícies relacionades

Comenta