Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

L'Espanyol cau de La Palmera

El conjunt blanc-i-blau perd contra el Granadilla en un partit on hauria pogut acabar golejat

LaLiga

El primer esprint d'aquest mes de novembre maratonià ha agafat l'Espanyol amb la llengua a fora. Després de fer gala d'un gran exercici de supervivència durant la primera meitat, el dic blanc-i-blau ja no ha pogut contenir la cascada d'ocasions del Granadilla després del descans. El conjunt canari, mitjançant Natalia Ramos i María José, ha fet miques un equip 'perico' que ha mantingut l'esperança mentre ha durat l'exhibició de Vani sota pals. La portera argentina ha estat un dels sis canvis que ha introduït en l'11 Rubén Casado, que en només quatre dies ja ha encaixat dues derrotes consecutives.

A manca de televisió, la ràdio es converteix en l'única via per seguir el partit. El tarannà taquicàrdic inherent a aquest mitjà de comunicació es multiplica en un partit amb un ritme alt i arribades constants a les porteries. Especialment a la que defensa Vani, un dels sis canvis que Casado introdueix en l'11 per fer front a un mes de novembre carregat de partits. La resta de novetats involucren sobretot a la defensa, amb l'entrada de Nicart, Turmo i Dulce -Sara és l'única que repeteix en aquesta línia-, però també a la medul·lar, amb l'entrada de Paola, i a la davantera, amb Julve.

La Palmera ja s'endevinava com un territori hostil, però la pluja i l'entrada de públic fa sentir l'Espanyol més foraster que mai. El conjunt blanc-i-blau, en mode visitant, es dedica a esperar el Granadilla per sorprendre'l amb transicions ràpides. Però massa aviat apareixen algunes reminiscències del partit de l'Eibar: fuita de pèrdues en la sortida de pilota, que en alguna ocasió gairebé provoquen alguna cosa més que un ensurt a l'equip 'perico'.

En els primers 45 minuts, l'exercici de supervivència és majúscul. Són dues les pilotes que l'Espanyol salva sobre la mateixa línia de gol, que es converteix en aquella xarxa de tenis de la pel·lícula 'Match Point'. Però la pilota no cau del bàndol canari, que s'estira els cabells en més d'una ocasió davant la immensitat de la figura de Vani, que amb el pas dels minuts es va col·locant la capa d'heroïna.

En la represa, l'Espanyol manté la seva confiança en una rereguarda numantina. Però després de viure de grans encerts i d'algun miracle en la primera part, la realitat s'imposa en la seva forma més crua. La cascada d'ocasions no cessa, acompanyada en aquesta ocasió d'alguns possibles penals que Cebollada López no assenyala. El conjunt blanc-i-blau aguanta, estoic, el setge del Granadilla, però tan bon punt Natalia Ramos ha obert la llauna s'ha acabat la història. En una jugada a pilota aturada, la futbolista local remata de cap amb la gentilesa de la defensa 'perica', que provoca un enfado de campionat de Casado a l'àrea tècnica. Poc després, María José, després de començar a tenir malsons amb Vani, es treu els dimonis de sobre amb el gol de la sentència.

Si la primera part l'Espanyol s'ha trobat amb un Granadilla impotent, en la segona s'ha rendit a un conjunt canari que amb aquesta victòria, la tercera consecutiva, dormirà en zona Champions. El conjunt blanc-i-blau no ha tingut res a pelar davant d'un conjunt canari que ha signat la seva millor arrencada de la història. I l'equip 'perico' ha comprovat que quan la portera és la jugadora més destacada, els vents no acostumen a ser favorables. Mentre hi ha hagut Vani, hi ha hagut esperança. Però després que el conjunt obrís la llauna, l'Espanyol ha acabat caient de La Palmera. Ja és la segona caiguda consecutiva d'un equip que, després d'un inici prometedor, enceta un mes de novembre amb la sensació que s'ha de tornar a trobar a si mateix.

 

Notícies relacionades

Comenta