Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Lluís Cortés: «Hem intentat buscar entrades de segona línia i centrades laterals»

El tècnic del Barça ha explicat el plantejament perfectament executat en la victòria 1 a 6 al camp del Deportivo

LaLiga

Últim partit de l'any i última golejada del Barça. L'equip dirigit per Lluís Cortés viatjava a Galícia per disputar un partit inèdit, al camp del Deportivo, però el resultat ha acabat sent un al que tothom s'ha (mal) acostumat. 1 a 6 al global de l'enfrontament, tot i que l'inici ha estat difícil. La pilota circulava amb bots, costava trobar espais i el ritme no era l'ideal. Però el Barça s'ha adaptat, perquè sabia quin partit es podria trobar i això ho ha confirmat l'entrenador de Balaguer en declaracions postpartit: «Ho havíem dit, per terra seria difícil jugar, doncs hem intentat buscar entrades de segona línia i centrades laterals». Així, han arribat els gols, tots sortits de centrades des de banda.

La plantilla sabia que el joc terrestre seria complicat de dur a terme, perquè «el camp no ajudava molt, no estava en massa bon estat» com ha dit Cortés. Per aquest motiu, el tècnic del Barça ha volgut lloar la feina de les seves jugadores dins l'enfrontament: «Hem fet un partit intel·ligent, sobretot en la primera part. Potser ens ha costat trobar espais al principi, amb elles defensant en un bloc baix». A més a més, Cortés també ha destacat l'habilitat en fer circular la pilota amb velocitat, movent l'equip rival i la paciència de l'equip per trobar els espais al moment adequat.

La incansable central, Mapi León, ha estat la protagonista després del matx. L'aragonesa s'ha quedat, per sobre de tot, amb un nou triomf per tancar bé el 2020: «El més important és que hem guanyat i acabem bé l'any. Al principi ens ha costat una mica, perquè havíem de trobar els espais, el ritme i moure el rival». A part, Mapi també ha fet un breu repàs del que ha estat l'any, per valorar haver començat la temporada amb 10 victòries en 10 partits: «Quan tot això de la Covid i la quarantena va començar, estàvem una mica a l'espera, però fitxa't. Acabem l'any amb 10 de 10, la valoració és molt bona i cal seguir treballant per començar bé el proper».

 

Notícies relacionades

Comenta