Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Lluís Cortés: «En la transició defensiva hem estat impecables»

L'entrenador del Barça marxa molt satisfet de la victòria al camp del Levante destacant la feina defensiva

Levante UD

Segon partit consecutiu contra el segon classificat de la taula i nova victòria de superioritat a 90 minuts del Barça. Tant davant el Real Madrid com contra el Levante, els partits han tingut moments de més o menys igualtat, però la balança ha caigut les dues vegades del cantó del millor equip. A més, el Barça ha estat capaç de mostrar-se superior en la creació d'oportunitats a l'àrea rival com en la capacitat d'evitar perill a la porteria de Paños. I després del 0 a 3 al camp del Levante, Lluís Cortés ha volgut destacar la feina en defensa al post partit: «És molt important que no només hem de fer cas als gols, sinó que hem de valorar molt l'esforç defensiu de tot l'equip. En el moment de pressionar som molt agressives i en la transició defensiva hem estat impecables amb Patri i Pereira que han fet un partit molt bo».

Tot lloant al seu equip, l'entrenador del Barça també ha tingut bones paraules pel Levante, que de fet ha estat l'equip que menys gols ha encaixat aquest any juntament amb l'Atlético: «Un partit com esperàvem amb un rival ben organitzat. Les jugadores pressionen bé, fort i són intenses. Hem estat molt bé en madurar el partit. Els primers vint minuts han estat igualats, però hem sabut moure-les, tenir pilota, circular amb un ritme alt i gràcies a això el rival ha anat a menys». Celebrant també l'eficàcia de l'equip, Cortés ha remarcat que «aquest és el millor inici dels últims anys» i que cal «seguir treballant per trencar barreres, fer rècords i esdevenir un equip de llegenda».

Pel que fa a la plantilla, una de les futbolistes esmentades per Lluís Cortés ha estat protagonista al post partit. Patri Guijarro, obligada a jugar de central per la sanció de Mapi León i la llarga recuperació encara de Codina, ha comentat les seves sensacions en una posició que cada vegada li és més coneguda: «Bé, les meves companyes m'han ajudat molt, amb Rafel [Navarro] he parlat molt, amb Lluís [Cortés] també. La veritat com ja havia jugat allà, em sentia adaptada a la posició, però sí que en un partit sencer, de l'exigència d'aquest, era diferent i m'he sentit bastant còmoda». Valorant el partit, la balear ha seguit la mateixa línia que el seu entrenador i ha destacat els espais de la segona part com a punt clau de l'enfrontament i el 2 a 0 al marcador com a moment en què el Levante ha anat una mica més cap avall.

 

Notícies relacionades

Comenta