Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Lluís Cortés: «Si volem l'excel·lència cada dia, no ens podem permetre primeres parts com la d'avui»

L'entrenador del Barça s'ha mostrat molt crític pels primers 45 minuts del seu equip a Sevilla

FC Barcelona

Partit de dues parts a terres andaluses. Tres dies després de classificar-se per la final de la Champions, el Barça iniciava el seu camí cap a la revàlida de la Copa de la Reina a l'estadi Jesús Navas, camp del Sevilla. L'equip blaugrana ha aconseguit el pas a les semifinals gràcies a una molt bona segona meitat, però la primera ha estat dolenta, una de les pitjors de la temporada. Tant és així que, en declaracions a Barça TV, l'entrenador Lluís Cortés s'ha mostrat molt crític amb l'actuació del seu equip durant el primer temps: «He traslladat enuig i malestar, perquè són situacions que no podem permetre. Si volem l'excel·lència cada dia, no ens podem permetre primeres parts com la d'avui. Són coses que en aquest club són imperdonables».

Seguint aquesta mateixa línia, el tècnic nascut a Balaguer ha comentat els factors que podien influir al partit com el fet de viatjar el mateix dia d'enfrontament, la calor de Sevilla o, més clarament, el fet de venir d'una eliminatòria diumenge amb «una càrrega emocional molt elevada». Però lluny d'excusar-se en aquests factors, Cortés ha reconegut el bon nivell del Sevilla i ha admès les errades que l'equip ha comès a la primera part: «Era el partit que temíem que podia passar. Sabíem que podia complicar-se, no obstant el gol en contra ens ha ajudat a despertar, a canviar dinàmiques que estàvem fent molt malament, la veritat».

Un gol inicial de Claudia Pina que, potser, en un altre context hagués provocat una reacció diferent, però això és la Copa de la Reina, com també ha afirmat l'entrenador del Barça: «El partit d'avui és a la Lliga i l'angoixa general de les jugadores dins el camp quan encaixen el gol és molt diferent. Però a la Copa saps que no tens marge d'error, tens pocs minuts per resoldre-ho». Reforçant la manera com les seves jugadores han reaccionat a aquesta situació i destacant que «és molt positiu que l'equip visqui situacions d'aquesta tensió», Cortés també ha fet referència a la xerrada del descans, que ha servit per canviar-li la cara al Barça: «A la mitja part, les coses que hem comentat a dins han ajudat a despertar l'equip i s'ha vist clarament als primers minuts de la segona part».

Mariona Caldentey, autora del gol de l'empat, ha anat pel mateix camí. La balear ha admès la mala primera part a Barça TV, lloant un Sevilla que és «un equip que sempre pressiona i juga bé». Per ella, el pas per vestidors també ha estat clau: «Al descans necessitàvem un toc d'atenció. Durant el partit és difícil ajuntar-te i canviar a les coses. Som un equip guanyador i si volíem guanyar havíem de fer una passa endavant». Amb el canvi de 'xip' a la segona meitat, Mariona ha vist un equip que ha circulat la pilota millor i ha posat una marxa més al partit. I, al final, classificació per a semifinals que la de Felanitx ha volgut remarcar: «Hem de valorar el que està fent aquest equip. La gent sembla que dóna per fet que el Barça guanyarà, però és molt difícil guanyar tots els partits i fer-ho com ho estem fent».

 

Notícies relacionades

Comenta