Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Jenni Hermoso: «El Barça és un equipàs i ha fet història»

El Barça ha celebrat haver sumat un triplet històric, el primer al futbol espanyol

FC Barcelona

Lliga, Champions i Copa de la Reina. El Barça ho ha aconseguit tot i s'ha convertit en un equip llegendari al món del futbol. Des d'octubre fins ara, al maig, el conjunt blaugrana s'ha mostrat superior a tots els equips contra els quals ha jugat i, amb resultats més o menys amplis, s'ha anat enduent títol rere títol. Amb només una excepció, el Barça ho ha guanyat tot i ha escrit aquesta temporada amb lletres d'or als llibres d'història. Aquest equip s'ha convertit en el primer a l'estat espanyol en guanyar Lliga, Champions i Copa de la Reina i Jennifer Hermoso ha tingut clar com descriure l'any blaugrana: «El Barça és un equipàs i ha fet història».

L'any ha estat gairebé perfecte i sembla bastant difícil que la plantilla i el cos tècnic blaugrana, així com l'afició, pugui assimilar el que s'ha aconseguit, com ha afirmat Lluís Cortés en roda de premsa: «Molt content, perquè el que hem aconseguit és molt difícil. Han estat uns dies de molta tensió, molta càrrega emocional i física. Ara estem en un moment de pujada, que fa que potser no assimilem el que hem fet». Els elogis de Lluís Cortés cap a les seves jugadores han estat constants i, potser, el més important, és que tothom té clar que això només és el principi: «No hi ha sostre. Fa unes setmanes, vam tombar la porta i hem fet el mateix amb el sostre. L'hem esfondrat i tirarem cap amunt tot el que puguem. El millor de tot és que les jugadores ho comparteixen».

Però, com el marcador final indica, no ha estat una tasca fàcil guanyar la Copa de la Reina i, per això, l'entrenador blaugrana també ha valorat el mèrit que té vèncer al Levante: «Hem començat molt bé, però les cames no estan fresques com va tres o quatre setmanes. A poc a poc, hem anat baixant el ritme i hem aixecat el peu de l'accelerador. Ens hem posat en un problema nosaltres mateixes». Però una de les coses més importants d'aquest any és la maduresa demostrada pel Barça, perquè amb el 3 a 2, l'equip ha reaccionat i ha fet el quart per segellar la vuitena Copa de la Reina: «Quan parlo d'aquest equip que ha madurat molt, parlo d'això. Potser fa uns anys, aquest partit se'ns escapava, però aquest any no. És evident que les adversitats passen al futbol i el que hem vist a la Lliga no és la realitat. Estic contentíssim».

Pel que fa a la plantilla, Alexia Putellas, MVP de la Copa de la Reina amb cinc gols i dues assistències en tres partits, ha celebrat el triplet històric a la roda de premsa, mencionant també la Supercopa i mostrant una ambició de por: «És un títol que se'ns va escapar. És per això que no direm que la temporada és de deu. El que hem fet aquesta no ens servirà per a la següent». Una Alexia que, a més a més, ha vist com la seva companya a la roda de premsa, Jenni Hermoso, li ha posat una corona per proclamar-la oficialment, com a reina del Barça, de la Copa i, per què no, del futbol femení estatal.

La madrilenya també ha fet declaracions en acabar l'enfrontament i, seguint la línia del seu entrenador, ha fet un repàs a tota la feina feta que el Barça ha fet des que va començar la temporada: «Quan et poses a pensar en tot el que s'ha treballat... s'ha aconseguit tenir un veritable equip. No podem ser més felices. Hem de gaudir-ho perquè això és molt difícil d'aconseguir». Amb l'únic punt en contra de no haver pogut marcar a la seva ciutat, davant la seva família i amics, Jenni Hermoso ha acabat la seva intervenció deixant clar què és i què ha aconseguit aquest equip. El Barça ja és, oficialment, un conjunt d'absoluta llegenda.

 

Notícies relacionades

Comenta