Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Jonatan Giráldez és el nou entrenador del Barça

El tècnic de 29 anys signa per una temporada més una altra opcional

FC Barcelona

Només cinc dies després de l'adéu de Lluís Cortés, el Barça ja té el seu substitut. Jonatan Giráldez serà l'entrenador del primer equip blaugrana fins al juny de 2022, amb opció a una temporada més; la mateixa fórmula que Cortés havia firmat a la seva renovació del mes de maig. Curiosament, i també fent referència al tècnic de Balaguer, Jonatan Giráldez va entrar al Barça ocupant el lloc que havia deixat vacant Lluís Cortés. Quan aquest va suplir Fran Sánchez el gener del 2019, Giráldez va ser l'home que es va incorporar al cos tècnic de l'equip i es va convertir en un dels ajudants de Cortés, càrrec que ha ocupat les darreres dues temporades i mitja. Així doncs, havent format part del cos tècnic anterior, l'aposta del Barça és clarament continuista per mantenir la dinàmica que ha dut l'equip a guanyar el triplet.

Nascut a Vigo el 27 de novembre de 1991, 'Jona' entrenarà jugadores de més edat que ell, com Melanie Serrano, Marta Torrejón, Ana-Maria Crnogorčević i Jenni Hermoso, entre altres. Igualment, el gallec acumula més d'una dècada entrenant, gairebé la meitat a la Federació Catalana de Futbol. Des de la seva arribada a l'estament, el setembre de 2015, Giráldez ha treballat com a preparador físic, analista, tècnic assistent i inclús primer entrenador de seleccions catalanes femenines com la sub-18, sub-16 o la sub-12. Allà, ha coincidit amb bona part del futur blaugrana, ja que ha tingut a les seves ordres jugadores com Laia Codina, Jana Fernàndez, Claudia Pina o Bruna Vilamala i allà també va conèixer Natalia Arroyo i, sobretot, Lluís Cortés. A més a més, del 2016 fins a la seva arribada al Barça, també va ser comentarista de diferents partits de Lliga, Europeus i Mundials de categories inferiors.

Després de signar el contracte, Jonatan Giráldez s'ha mostrat molt il·lusionat pel repte, amb la voluntat de continuar el cicle guanyador: «Una il·lusió tremenda. Estic amb moltes ganes de començar a treballar. He evolucionat i perfeccionat la meva idea; i és molt important el com: evolucionar una idea amb un perfil associatiu, que siguem protagonistes». També han fet declaracions Markel Zubizarreta i Xavier Puig, traslladant la total confiança en què l'entrenador de Vigo seguirà la gran dinàmica del Barça. Així ho ha afirmat el Mànager Esportiu de l'equip: «El que era important era seguir amb el projecte esportiu amb el qual portem treballant fa molt de temps. Jonatan és un dels artífexs del model de joc que ha estat implementant l'equip i la idea era donar continuïtat».

 

Notícies relacionades

Comenta