Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Joan Laporta: «La Masia és la clau per retornar el Barça a l'excel·lència»

El president del club blaugrana ha celebrat la inclusió de la secció femenina al centre en un acte d'inauguració històric

FC Barcelona

«El sostre és el cel i més enllà». A primera vista sembla un eslògan publicitari, però la frase la va pronunciar el president del Barça, Joan Laporta, en l'acte d'inauguració de la Masia per a nou jugadores del filial femení. Una frase aliena que troba el seu eco en els esdeveniments que s'han succeït en els últims mesos a la secció femenina, que s'ha convertit en l'oasi, l'arcàdia feliç, d'un club perseguit per mil i un dimonis.

Per resumir: la consecució del triplet i la primera Champions de l'equip, el reconeixement a Alexia i companyia per part de la UEFA, el desenvolupament d'una metodologia pròpia, la celebració del primer Gamper femení, la professionalització de l'estructura de la secció i el nou camp d'entrenament de gespa natural. El colofó ha estat la presentació oficial de la Masia, la pedra filosofal del Barça, l'estructura a la qual sempre han anat lligats els èxits més importants de l'entitat.

«No faríem bé de quedar-nos amb una sola cosa. Tot el que està passant últimament és important i està fent que encara sigui més gran el lema del club, el 'Més que un club'. Som referents per alguna, des del president fins a l'últim treballador del club», ha reivindicat la capitana del Barça, Alexia Putellas, que ha compartit un espai d'intervenció amb el propi Laporta, la pionera Lolita Ortiz i una de les primeres integrants d'aquesta Masia, Alba Caño.

També hi eren presents la resta de capitanes del primer equip, com Patri Guijarro, que ostenta l'honor de ser la primera a cursar batxillerat a la Masia, l'any 2015. «Tenia 17 anys, venia de Mallorca i per a mi va ser quelcom molt important. Tenia molt clar que volia acabar batxillerat i que el club em donés aquesta facilitat va ser molt destacat».

ELS FRUITS ABANS DE PLANTAR LA LLAVOR
L'ex del Collerense, que actualment està realitzant el grau en fisioteràpia, va ser precisament una de les golejadores en el debut en Lliga de l'equip aquesta temporada. L'ampli triomf contra el Granadilla (5-0), de fet, va ser el reflex que l'aposta pel planter està donant els seus fruits abans de plantar la llavor de la Masia.

L'exemple més notori és el de Bruna Vilamala, formada a les categories inferiors del club, que va desembossar l'estrena amb dues dianes en pocs minuts, reprenent la promiscuïtat amb el gol que ja va mostrar el darrer curs, quan va registrar una de les millors mitjanes realitzadores amb 12 dianes en 15 partits.

Però la festa blaugrana va ser encara més completa. En la segona part, ingressada des de la banqueta, Claudia Pina va adornar amb una diana d'oportunista el seu retorn a casa després d'una cessió al Sevilla. També formada en el futbol base de l'entitat, es va convertir en campiona del món amb la sub-17 i millor futbolista del torneig, i està cridada a ser un dels grans talents de l'atac blaugrana en els pròxims anys.

En aquella selecció campiona també hi era present Jana Fernàndez, que també és jugadora del primer equip promocionada des de la base. Altres noms que van entrar a la convocatòria són el de Gemma Font, la tercera portera, que ha vist com la seva germana Meritxell, també portera, és una de les nou integrants de la Masia. Com ho va ser el pare en el seu dia, Pep Font, també elegint l'ofici de parar sota pals, i present en l'acte d'inauguració.

Per descomptat, futbolistes ja consolidades al primer equip com Aitana Bonmatí i Melanie Serrano també tenen el seu punt de partida en el planter del Barça. Com si la seva excel·lent trajectòria fos una prova més dels resultats que pot arribar a donar la base.

LA MASIA, PER DINS
«És un orgull poder ser una de les integrants que formarà part de la primera generació a entrar a la Masia. És un gran pas per fer créixer el Barça». Alba Caño, juntament amb vuit companyes més del Barça B, duen des de l'1 d'agost a la nova Masia, que porta per nom Centre de Formació Oriol Tort. La resta de jugadores que conformen aquesta primera generació són Berta Doltra, Clàudia Riumalló, Judit Pujols, Laura Coronado, Lucía Corrales, Martina Fernández, Ona Baradad i Meritxell Font.

Bona part de la seva vida transcorre a la tercera planta de l'edifici, rehabilitat per acollir els nous dormitoris. A banda d'això, com ja feien els nois, esmorzen, dinen i sopen a la Masia, entrenant a la Ciutat Esportiva Joan Gamper als matins i estudiant batxillerat per a les tardes en classes mixtes.

Més enllà de la secció femenina, enguany el centre acull una xifra rècord de residents, amb 106 esportistes en total, procedents de Catalunya i la resta de l'Estat, d'altres països europeus, de l'Àfrica i d'Amèrica.

«És un centre pioner i de referència mundial, que ens permet donar resposta a la integració de la dona en la vida de l'entitat», ha expressat Laporta, que en el que li toca presidir un dels moments més delicats de la història del club, ha recordat la recepta per recuperar el somriure: «La Masia és la clau per retornar el Barça a l'excel·lència». La secció femenina mostra el camí.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta