Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Els catalans de Segona ja tenen rivals pel debut a la Copa de la Reina

Espanyol, AEM, Seagull i Levante Las Planas s'estrenaran en la primera ronda d'un torneig que presenta un nou format

RFEF

Els quatre equips catalans que militen a la Segona Divisió aquesta temporada ja coneixen quins seran els seus rivals en la primera fase de la Copa de la Reina. Aquest divendres s'ha fet el sorteig de la ronda inaugural d'una competició que presenta un format renovat, amb molts més clubs participants i, per tant, més eliminatòries. L'Espanyol, l'AEM, el Seagull i el Levante Las Planas competiran en una nova versió del torneig que inclou, per primera vegada, els clubs de Segona i aquells que el curs passat van baixar a Nacional.

El Seagull disputarà la primera ronda visitant el camp del Málaga, equip que milita al tercer calaix divisional, en un enfrontament a partit únic. Les jugadores badalonines viatjaran fins a la capital de la costa del sol per debutar a la Copa de la Reina, ja que el nou format implica que els equips de menor categoria exerciran com a locals. El Seagull ha estat l'únic equip català que ha quedat emparellat amb un dels cinc conjunts de Nacional que han estat presents en el sorteig d'aquesta primera ronda. També l'AEM i el Levante Las Planas s'estrenaran a domicili a la Copa, però tots dos per fer-ho contra equips del Grup Sud de Segona. El conjunt lleidatà viatjarà fins al País Valencià per enfrontar-se amb l'Elche, mentre que l'equip de Sant Joan Despí volarà fins a les Canàries per visitar el Juan Grande.

L'Espanyol ha estat l'únic conjunt català que ha sigut extret en primer lloc durant el sorteig, fet pel qual debutarà a la Copa de la Reina com a local. El club blanc-i-blau també és l'únic dels catalans que ja té experiència en aquesta competició, que ha guanyat en sis ocasions, sent un dels tres conjunts que més edicions s'ha endut. L'Espanyol, doncs, rebrà la visita del Pozoalbense andalús, del grup sud de Segona Divisió.

EL NOU FORMAT
Les eliminatòries d'aquesta primera ronda de la Copa de la Reina es disputaran entre els dies 6 i 7 d'octubre a partit únic, format que es manté respecte passades edicions. En aquest primer sorteig han estat representats 31 clubs: els cinc de Nacional que van perdre la categoria el curs passat i 26 conjunts de Segona Divisió, entre els quals n'han quedat exclosos els filials. A causa del nombre senar de participants, un equip ha passat directament a la següent ronda, que en aquesta ocasió ha estat el Logroño. A part de l'equip de La Rioja, 15 clubs més accediran a la segona ronda. En total, la renovada Copa de la Reina comptarà amb 47 equips i 7 assalts incloent la final.

LA PRIMERA DIVISIÓ, PROGRESSIVA
Els 16 clubs supervivents de la primera ronda tornaran a ser emparellats mitjançant un sorteig per tal de definir un segon assalt que tindrà lloc, a priori, entre el 10 i 11 de novembre. A partir de llavors entraran en escena els equips de Primera Divisió, que ho faran en dos blocs. Aquells clubs que van acabar el curs passat entre la 9a i 14a posició, juntament amb els ascendits Villarreal i Alavés, se sumaran als 8 supervivents de la segona ronda per conformar els setzens de final. Els vuit primers classificats de la temporada 2020/21 de la Primera Divisió, entre els quals es troba el Barça com a vigent campió de Copa, iniciaran el seu camí al torneig a partir dels vuitens de final.

 

Notícies relacionades

Comenta