Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Melanie Serrano: «La història del Barça i la meva han anat sempre de la mà»

La polivalent futbolista ha estat homenatjada pels seus 500 partits de blaugrana en una nova golejada a casa contra l'Eibar (7-0)

FC Barcelona

El Barça ha viscut una jornada rutinària al Johan Cruyff. L'Eibar, amb fins a sis jugadores en línia defensiva, ha estat una joguina en mans de l'equip blaugrana, que en només mitja hora ja guanyava 5 a 0. Marta Torrejón, amb un doblet, ha estat l'única repetidora en l'enèsima golejada coral de la temporada (7-0), en la que també hi ha participat Pina, Mapi, Leila, Aitana i Melanie Serrano. Aquesta última, precisament, el dia que el club l'ha homenatjat pels seus 500 partits amb l'elàstica blaugrana.

«Ha estat un dia rodó. La història del Barça i la meva han estat sempre de la mà. Sóc molt afortunada per tot el que he viscut», han estat les paraules de la sevillana als micròfons de Barça TV. Sobre el terreny de joc, la longeva futbolista ha tornat a exhibir la seva polivalència: ha començat jugant a l'extrem esquerre i ha acabat fent-ho de tercera central. Tot plegat, després que en el seu últim partit al Johan Cruyff, davant el Betis, ocupés la posició d'interior.

«Té una capacitat d'adaptació brutal a qualsevol context, capaç de jugar per dins i per fora. En la primera part tenia el rol d'estar relativament a prop de Jenni i Alexia per crear situacions de perill. I en la segona ha fet el rol de tercera central, on domina més la posició perquè ha jugat més vegades», ha explicat el tècnic del Barça, Jonatan Giráldez, en sala de premsa.

Un altre dels noms propis del matx ha estat el d'Aitana Bonmatí. Després d'un mes allunyada del verd per lesió, la de Sant Pere de Ribes ha tornat a tenir minuts i a despendre aquella energia diabòlica que la caracteritza. «Des de fora he estat animant a l'equip, però he patit perquè no podia jugar partits tan importants com els que s'han jugat», ha confessat la migcampista a Barça TV, satisfeta per la feina de les seves companyes durant la seva absència: «També he gaudit veient-les, és un espectacle. Estic molt contenta pel que han aconseguit tant a la Supercopa com a la Lliga».

En l'aspecte golejador, qui ha destacat és Marta Torrejón. «Som un equip que crea moltes ocasions i això ajuda a tenir opcions de marcar gols», ha justificat la barcelonina. D'allò més riallera en sala de premsa, s'ha posat més seriosa quan ha fixat la vista en l'horitzó: «Ara comencen els mesos decisius i més importants, de manera que totes hem d'estar al 100% i donar el millor de cadascuna».

Torrejón també ha parlat d'un aspecte que s'ha vist especialment reflectit contra l'Eibar: «El pas que ha fet el Barça aquest any ha estat el de tenir jugadores que poden jugar en diferents posicions». En aquest sentit, Giráldez ha analitzat el partit d'Engen, ubicada a l'eix de la defensa amb Mapi: «Només teníem a una central disponible i, pel nostre tipus d'atac, la seva posició al mig ens ajudava en la circulació de pilota. A nivell de vigilàncies i de defensa del joc directe també ha fet un gran partit». El de Vigo ha aclarit que la baixa d'Andrea Pereira ha estat per precaució: «No estava al 100% i no volíem arriscar en excés amb ella».

Un altre punt de vista del partit l'ha donat l'entrenadora de l'Eibar, Ana Junyent. La catalana, que en la prèvia ja havia reconegut que puntuar contra el Barça era missió impossible, s'ha reafirmat en les seves conviccions després el partit: «La realitat és la realitat, no podem posar història en una situació com aquesta. És un equip que no l'ha guanyat ningú ni a Espanya ni a Europa, i a més amb molta diferència de gols. Els hi expliques [a les jugadores], els hi dius que és un tràmit que hem de passar i que nosaltres hem d'anar a buscar els nostres objectius. A les meves jugadores sempre els hi dic la veritat, sóc molt directe».

En paral·lel, ha donat detalls de com competir un partit d'aquestes característiques: «Jugar un partit com aquest és molt complicat si no et marques fites. En la segona part hem estat molt intenses, molt serioses i treballant fins al final. Aquesta és l'actitud i és el que volíem veure. Ens enduem això: l'equip ha estat sencer amb la dificultat que suposa aquest escenari».

Per entendre el nivell superlatiu que ha assolit el Barça en els últims temps, tal vegada és suficient amb escoltar una de les intervencions de Giráldez en el post: «Totes les jugadores poden ser titulars i, si alguna afluixa, segur que hi haurà una altra que li passi pel costat. No hi ha lloc per a la relaxació, ni moment per pensar que tens el lloc guanyat. Pel que ens exigim en el dia a dia, intentar guanyar-se un lloc és la millor motivació».

Amb tot, el Barça prosseguirà la seva particular ruta basca amb dues visites abans de l'aturada. Dimecres, a les 17.00 hores, visita la Real Sociedad de Natalia Arroyo, primer contra segon, en un partit de recuperació. I diumenge, a partir de les 12.00 hores, es desplaça fins a Lezama per amb l'objectiu de seguir teixint una Lliga immaculada.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta