Més especials

Lauren Florido: «El culpable no és Joan Bacardit, hem fallat tots»

El coordinador de futbol femení de l'Espanyol analitza la marxa del ja extècnic i apunta també a la directiva i les jugadores com a responsables de la situació

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

21 de novembre de 2018. La parròquia blanc-i-blava s'ha de remuntar a aquesta data per recordar l'últim triomf de les seves. Va ser a la Dani Jarque contra el Madrid, a qui va derrotar a través d'un solitari gol d'Eli del Estal. Aleshores encara s'asseia a la banqueta Joan Bacardit, però des d'aquella victòria, l'Espanyol ha encadenat nou jornades sense tornar a sumar els 3 punts.

Ha aconseguit meritoris empats contra rivals de la talla de Barça, Real Sociedad o Valencia, però les bones sensacions no s'han acabat traduint en prou punts en el caseller. El darrer partit del combinat 'perico' contra el Logroño, l'aleshores cuer de Primera Divisió, s'erigia com una oportunitat d'or per espantar els fantasmes del descens, però la desfeta a Las Gaunas per 2 a 0 ha estat la gota que ha fet vessar el got. «Els resultats no eren bons, està clar. Quan acaba el partit del Logroño, no ens sorprèn que ens ho digui» reconeix Lauren Florido, en referència a la dimissió presentada pel ja extècnic de l'Espanyol, Joan Bacardit.

 

«Hem fallat tots, des de la direcció esportiva, fins a les jugadores»

El coordinador del futbol femení del club ha volgut destacar «l'excel·lent feina» que ha realitzat Joan Bacardit al capdavant de l'Espanyol: «És una persona molt estimada al club, que s'hi ha deixat la pell cada dia. Hi ha dedicat moltes hores, ha estat la seva vida». Per tot això, ha reconegut que tenia «molt de crèdit», però al mateix temps també ha valorat que en el món del futbol «es pot treballar molt bé, però no et garanteix no encadenar una ratxa negativa de resultats». «El culpable no és Joan Bacardit, hem fallat tots, des de la direcció esportiva, fins a les jugadores», sentencia Lauren Florido. Convé recordar que el ja exentrenador 'perico' va estrenar-se a la banqueta de la Dani Jarque en la temporada 2010/11, com a segon entrenador de l'Infantil B de l'Espanyol. I no va ser fins a la 2017/18 quan va debutar com a tècnic del primer equip, després d'exercir com a segon entrenador del femení C i de primer tècnic del juvenil-cadet A.

 

«Un vestidor de Primera Divisió és un vestidor professional, més enllà de ser masculí o femení, i la manera de gestionar el vestidor no és molt diferent»

UN RELLEU SENSE EXPERIÈNCIA
En contrast amb el seu predecessor, Salvador Jaspe no ha tingut cap experiència prèvia en el futbol femení. Tanmateix, Lauren Florido li ha tret importància a aquest aspecte: «Un vestidor de Primera Divisió és un vestidor professional, més enllà de ser masculí o femení, i la manera de gestionar el vestidor no és molt diferent». En aquest sentit, ha aprofitat per posar èmfasi en les qualitats del nouvingut tècnic blanc-i-blau: «En Salva té molt prestigi i un gran bagatge. Ha estat a vestidors importants amb jugadors de Segona B i Tercera. És una persona de caràcter i molt disciplinada». Cal tenir present que el nou entrenador de l'Espanyol prové del filial del Llagostera, però prèviament ha dirigit el juvenil del combinat gironí i el futbol base de clubs com el Vilobí, el Blanes, el Tordera, el Gironès Sàbat o el Calella. A més, també ha exercit com a coordinador del Racing Blanenc i del Blanes.

Lauren Florido també ha explicat de quina manera han contactat amb Salvador Jaspe per fer-se amb els seus serveis, apuntant que el tenien al cap «des de sempre». «Anem rebent currículums i informació d'entrenadors, i sempre tenim una llista a mà. En funció de la situació de l'equip, penses l'entrenador que pot anar millor i Salva ha estat al club en anys anteriors». I és que el nou tècnic de l'Espanyol va jugar al futbol base del club en la seva etapa com a futbolista. En relació a la seva idea de joc, Lauren Florido ha insistit en recuperar el «gol» com a prioritat: «Hem de buscar el sistema més adient per tenir més gol i arribades, i ser un equip més compacte. El cos tècnic ajudarà a en Salva, però ell ha d'aportar el seu matís de joc».

 

«El canvi el veu bé tothom i a a les jugadores no les ha sorprès gaire»

Tal com es posa en relleu en el comunicat emès pel club, Salvador Jaspe arriba com a tècnic del primer equip fins a final de temporada. Preguntat per si tenen previst estendre el seu contracte amb l'entitat blanc-i-blava en un futur, Lauren Florido ha deixat la porta oberta a la seva continuïtat: «Si l'equip funciona i acabem a Primera, per què no donar-li un any més?». El nou tècnic de l'Espanyol va conèixer dimecres les jugadores i el cos tècnic, a més de presenciar l'amistós que va disputar el primer equip contra el Hyundai Steel Red Angels, un combinat de Corea del Sud.

En relació a la manera com el vestidor ha encaixat el canvi en la banqueta, Lauren Florido assegura que ningú s'ha sorprès: «Les jugadores parlen de la gran feina i persona que és en Joan i de la seva dedicació, però quan entres en una dinàmica negativa, el canvi el veu bé tothom i a elles no les ha sorprès gaire». «Les jugadores ens han dit d'estar tots junts i tirar la situació endavant», ha conclòs el coordinador de la secció femenina del club. Salvador Jaspe debutarà en partit oficial aquest diumenge a les 12:00 hores a la Dani Jarque, on rebrà un Málaga que marca la zona de descens amb 15 punts, 2 menys que els que té l'Espanyol.

 

Notícies relacionades

Comenta