Més especials

El retorn de 'Mixeta' després de la maternitat

Laura Bonaventura, tot un referent històric del futbol gironí, torna a posar-se el braçalet de capitana a les files del Porqueres de Preferent després d'haver estat mare

Cristina Cornellà

Laura Bonaventura, coneguda futbolísticament per 'Mixeta', té 29 anys i porta el futbol a la sang des de ben petita. Va començar a jugar amb només 5 anys al seu poble, Fontcoberta, al Pla de l'Estany, i ben aviat es va veure que tenia un do per aquest esport. El Girona s'hi va fixar de seguida i allí va continuar la seva formació i progressió com a jugadora fins que l'any 2008 va arribar a jugar amb el primer equip del Barcelona on durant dues temporades va defensar la samarreta blaugrana abans de tornar al projecte del Girona que es va quedar a les portes de poder pujar a Primera Divisió. Després d'un any a l'Estartit va aterrar a Porqueres, on afronta ja la seva quarta temporada, tot i que la temporada anterior, amb l'embaràs, va disputar molt pocs partits. A més, la Laura té al seu currículum diferents convocatòries amb les seleccions catalanes sub-18 i sub-25 i també amb la selecció espanyola sub-19.

No és habitual que una esportista després de prendre la decisió de ser mare torni a agafar el camí d'aquell esport que tant li agrada: «Ser mare i futbolista s'afronta amb il·lusió, al cap i a la fi són les dues cares de la vida que em fascinen. A més, ara el futbol em serveix també per a desconnectar de biberons i bolquers i per sopar algun dia fora de casa amb les companyes». No hi ha dubte que és una excel·lent manera d'encarar aquelles coses que t'omplen de la vida i fer-ho sense cap mena de por.

 

«Mai és tard per tornar a jugar i ser mare no t'ho ha d'impedir»

I és que el procés d'un embaràs no és senzill, a més s'hi ha de sumar el part i tota la feinada que hi ha amb el nadó, segurament aquest fet és el que ha portat a moltes esportistes a no fer el pas de tornar a competir al seu esport després de ser mare.La Laura explica com va prendre aquesta decisió: «Són molts anys jugant a futbol, la passió que tinc per ell és inexplicable. També m'ha servit com a motivació per a recuperar-me físicament de tot el procés del part, que no és fàcil, i sobretot, no haver de renunciar a res pel fet de ser mare». Una decisió valenta i sense cap mena de dubte que pot servir perquè moltes dones que en algun moment han hagut de prendre o volen prendre aquesta decisió per tal de veure que hi ha més opcions que la d'haver d'apartar-te. En aquesta línia, la 'Mixeta' recorda a totes les dones que volen ser mare que «si ho tenen clar, tirin endavant, el moment ideal no arribarà mai. Que tinguin clar que són molts mesos sense futbol, però es pot seguir mantenint el contacte, com jo he fet. També han de saber que hi ha programes de gimnàs per a dones embarassades que fan esport, jo n'he fet i m'ha anat molt bé. Mai és tard per tornar a jugar i ser mare no t'ho ha d'impedir».

Un dels principals culpables del fet que la Laura hagi tornat a jugar a futbol és qui ha estat el seu entrenador les últimes temporades al Porqueres, Marc Cuadros. El tècnic Porquerenc valora «molt positivament» la tornada de 'Mixeta', ja que després de ser mare, que pugui tornar a fer esport tan aviat, tot i que evidentment s'han de tenir algunes condicions especials, però «per al Porqueres que hagi tornat la capitana al grup és molt positiu».

Aquest passat diumenge, en un partit especial, el derbi gironí de la categoria de Preferent, entre el Porqueres i el Pontenc, va ser el dia assenyalat per al re-debut de la Laura als terrenys de joc després d'haver estat mare. «El sentiment de satisfacció enorme, tot i que ja venia als entrenaments, però veure-la de nou al camp l'alegria va ser molt gran. És una jugadora 'top' i tornar a comptar amb una persona que sempre suma i que ajuda al grup fa que estigui molt content de la seva tornada», exposa Marc Cuadros, l'entrenador.

 


Foto: Cristina Cornellà

Una de les capitanes actuals del Porqueres, Laura Quesada, explica quina és la sensació general del vestidor blanc-i-vermell: «Va ser un moment il·lusionant, totes les que la coneixem sabem que mai ha deixat de formar part de l'equip, ja que sempre ha vingut a animar i a donar-nos una empenta. Tot i que quan ens va comunicar que volia ser mare, sempre hem sabut que no seria un adéu, sinó un fins aviat, i per tant ara que ha tornat sabem que torna una jugadora i una companya molt important i ens alegra molt que sigui mare i segueixi amb nosaltres a l'equip». Unes paraules que es van veure reflectides al camp quan precisament, 'Mixeta' va rebre el braçalet de capità de Quesada quan la va substituir.

Un re-debut que la Laura Bonaventura va poder viure amb el seu fill, Biel, que va estar present en la salutació entre les jugadores i el cos arbitral a l'inici del partit. «La sensació és que no havia passat tant de temps, però tenia molts nervis. El fet de no haver perdut el contacte amb les companyes i la manera com m'han fet sentir des del primer entrenament, essent sempre una més m'ha fet sentir molt bé. Si desconnectes del tot, després costa molt tornar, per això jo no ho vaig voler fer mai» explica la Laura que segur que aquest dia serà molt especial per a ella, ja que entre els aficionats hi havia per primera vegada un de petit que mai abans l'havia vist jugar.

Un exemple per a totes les dones que a vegades veuen que allò que s'estimen, que fan amb passió i creuen que ha de quedar apartat pel fet de prendre un camí llarg i complex com és el fet de ser mare. Aquí tenim a una dona que amb una bona planificació i sobretot amb molta passió, pot tornar a gaudir del seu esport i a més, cada vegada que giri la mirada cap a la grada, veure-hi el que sense cap mena de dubte és i serà el seu fan número 1, el seu fill.

 

Notícies relacionades

Comenta