Més especials

Naiara Tarifa: «Tenim l'objectiu de pujar a Segona i això ens genera molta il·lusió»

La jove jugadora del Levante Las Planas valora el seu fitxatge i inici de Lliga amb el quadre planenc

Samu Hernández

El bon moment del Levante Las Planas s'explica en part pel treball de les jugadores. Després de la marxa de diverses futbolistes clau com Maria Llompart a l'Eibar, el conjunt planenc s'ha hagut de reforçar. Un d'aquests fitxatges és Naiara Tarifa, central procedent del Barça. Després de quatre temporades al club blaugrana, dues a l'infantil i dues al juvenil-cadet, Tarifa va sumar-se al conjunt vermell. La jugadora va cridar l'atenció al Barça quan jugava al Tordera i es va incorporar a la disciplina blaugrana l'any 2016. En el seu primer any es van alçar amb la Lliga i la Copa Catalunya. Mentre que el segon van tornar a guanyar la Copa. La darrera temporada al Barça, truncada per la pandèmia, ocupaven la primera plaça.

El canvi d'aires ha estat molt positiu per la jove futbolista, el seu conjunt ha estat el quadre amb el millor inici a la Lliga, són segones amb 16 punts, a només dos del Son Sardina que té un partit més. A diferència del quadre mallorquí, les de Ferran Cabello només han concedit un empat (contra l'Europa per 2-2). En aquest bon inici ha destacat el paper de Naiara Tarifa que, tot i ser defensa, ha aconseguit anotar dues dianes, en el debut en Lliga contra el Riudoms (5-1) i en la golejada contra el Vic, pel mateix resultat, 5-1. En tots els partits ha sortit en l'onze inicial disputant gairebé tots els minuts, menys en el duel davant les vigatanes en què va ser substituïda a 20 minuts pel final.

 

«Al Barça no em van donar raons, sinó que em van dir que no volien que continués»

Com va ser la teva marxa del Barça?
Després de quatre anys al Barça i com a cadet de segon any, no em van donar raons sinó que em van dir que no volien que continués allà. Tot i això van afegir que em podrien anar seguint en altres clubs i en un futur es podria donar l'ocasió de tornar a jugar allà.

Un cop vas marxar, companyes teves com Alicia Infante, Claudia Gómez, Maria Calderón... van marxar a l'Espanyol, en el teu cas tenies ofertes d'altres equips? Què et va fer decantar per fitxar pel Levante?
De l'Espanyol concretament, no tenia cap oferta, però d'altres clubs sí. Després, basant-me en el que m'oferien, vaig veure més competitiu el projecte del Levante Las Planas i per i això em vaig decantar per ells.

Només ets juvenil de primer any, en un principi havies de jugar al juvenil o ja se't va fitxar pel primer equip?
Em va fitxar Micky Ollé, l'entrenador del juvenil A i em van dir que tindria dinàmica de primer equip. Vaig estar la primera setmana doblant, però finalment al poc de començar ja em vaig quedar amb el primer equip.

Com ha estat aquest salt de passar de jugar amb jugadores de la teva edat a ser integrant d'un primer equip?
Va ser un canvi realment dràstic. Ha estat gràcies a les meves companyes que juntes formem un equip on ens ajudem les unes amb les altres i, també, gràcies al meu entrenador que m'ha transmès molta confiança des del principi cosa que fa que em senti molt còmoda amb l'equip tot i la diferència d'edat. En el moment que vaig fitxar pel juvenil coneixia a Jannet Rodríguez i Maria Cortina d'haver jugat contra elles quan estaven a l'Espanyol i Igualada, respectivament. Del primer equip coneixia a Laia Parera d'haver-m'hi creuat quan jugava a la Damm.

 

«Vaig veure més competitiu el projecte del Levante Las Planas i per i això em vaig decidir»

En termes més aviat futbolístics, has notat molta diferència de Preferent juvenil a Primera Nacional?
Sí, hi ha hagut bastant diferència pel que fa als xocs i disputes. És un pas molt gran del qual t'has de preparar molt físicament. A més, el nivell tàctic i de posicionament és molt alt, al meu equip totes són molt bones en aquest aspecte.

Porteu un bon inici de Lliga, i a nivell personal portes dos gols i gairebé tots els minuts jugats, com valores aquests primers mesos al Levante?
No hem pogut tenir un inici millor. Gràcies a la confiança que m'ha donat el meu entrenador m'he sentit molt còmode i haver jugat tants minuts ha fet que pugui donar la meva millor versió. Pel que fa als dos gols, sempre marcar és una cosa maca. La veritat és que estic molt contenta i il·lusionada. Tenim l'objectiu de pujar a Segona i això ens genera molta il·lusió.

Tu encara ets molt jove i tens molt camí per recórrer, com et planteges el futur?
Penso en aquest any i en les il·lusions que hi tenim dipositades com intentar l'ascens a Segona Divisió. Vaig temporada a temporada i aquesta em centro a donar la meva millor versió al Levante.

Encara estàs estudiant i jugués en un equip exigent que està lluny d'on vius, com t'organitzes?
M'he d'organitzar la setmana perquè són tres dies que entreno, i per tant no disposo de gaire temps. El temps que puc aprofitar el dedico a estudiar i fer els deures. Al principi el tema del desplaçament va ser complicat perquè per culpa dels horaris no podia traslladar-me en tren. Hem trobat una solució, tot i que és un esforç molt gran per part meva i dels meus pares, crec que val molt la pena, ja que de moment estic gaudint molt d'aquest club.

 

Notícies relacionades

Comenta