Més notícies de Segona

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Adéu sobtat de Ferrón al Seagull

El tècnic badaloní anuncia per sorpresa que deixa el club que ha dirigit les darreres quatre temporades

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

Inici de curs accidentat el que viu el Seagull amb l'anunci, per sorpresa, de la marxa del que ha estat el seu tècnic les darreres quatre temporades. Jordi Ferrón va fer pública la seva decisió aquest dimarts al vespre, mitjançant les seves xarxes socials, on esgrimia «incompatibilitats laborals i familiars» que l'han abocat a deixar el càrrec.

L'any passat, amb la temporada iniciada, el badaloní va assumir responsabilitats a la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Badalona i, passades les eleccions, ha tornat a tenir l'oportunitat de treballar per a la seva ciutat. Una oferta que no ha pogut refusar i que, tot i intentar-ho fins al final, no ha pogut compaginar amb el seu càrrec al capdavant del primer equip del Seagull.

«La feina a l'ajuntament requereix molts caps de setmana de dedicació. L'any passat ho vaig poder compaginar d'aquella manera, però aquest any, si no puc estar al 100% en una categoria tan exigent com aquesta, és millor fer un pas al costat», explica Ferrón, qui reconeix que el canvi de categories a la Federació Espanyola ha suposat una dificultat afegida, ja que aquest curs només hi haurà tres conjunts catalans i els desplaçaments seran molt més habituals.

La decisió no ha estat gens fàcil, com confessa el badaloní: «M'ha costat moltíssim, però al final era l'única opció. Com li passa a molta gent, fins que no puguem tenir un futbol professional, la gent ha de prendre aquestes decisions».

Jordi Ferrón va arribar al Seagull l'estiu del 2015, agafant el relleu de Xavi Cereijo. Des d'aleshores, ha dirigit el primer equip durant quatre temporades assolint tres promocions d'ascens a Primera dos semifinals de la Copa Catalunya. Les 'gavines' no obliden que sota el seu timó el club ha crescut i, tot i ser dolorós, entenen la decisió que ha pres el tècnic: «La seva marxa ha estat traumàtica, ens va agafar per sorpresa, però és totalment comprensible. Sempre tindrà les portes del Seagull obertes. Hem arribat fins a on som ara gràcies a ell», manifesta el president fundador del club, Ricardo Carneado.

Les jugadores van conèixer dimarts mateix la marxa del seu entrenador, a dos dies de disputar la semifinal de la Copa Catalunya contra el Barça. Un cop molt dur per a l'equip, tot i que fins que el club no trobi un relleu, Ferrón s'ha compromès a continuar dirigint el grup i seurà a la banqueta aquest dijous.

Carneado explica que el tècnic els hi va comunicar la seva renuncia a finals de la setmana passada i que ja fa dies que han començat les converses per trobar un substitut. Busquen «un entrenador que hagi treballat amb el femení i que tingui experiència en categories altes» per una temporada que serà tot un repte amb els canvis introduïts per la Federació Espanyola. A la segona màxima categoria hi haurà només dos grups, dividits geogràficament en nord i sud, amb només tres equips catalans: Barça B, Seagull i AEM. «L'objectiu aquest any és fer la millor classificació possible, treure el cap a la nova categoria», apunta Carneado.

La coordinació general que estava a les mans de Jordi Ferrón, continuarà en mans de Jordi Magro, qui va assumir aquestes tasquen el curs passat quan el badaloní va assumir el nou càrrec a l'ajuntament. Pel que fa al segon entrenador, José Luis Llopis, també deixarà el càrrec quan plegui Ferrón.

 

Notícies relacionades

Comenta