Més notícies de Segona

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Tret de sortida a la fase decisiva de Segona

L'AEM buscarà l'ascens, mentre Seagull i Espanyol B lluitaran per salvar-se a partir d'aquest 20 de març

Baudi Rincón (Futfem.cat)

Closa la primera fase de Segona Divisió, aquest cap de setmana del 20 de març es dóna el tret de sortida a la segona i decisiva etapa de la categoria de plata. Una nova configuració dels grups en els quals es decidiran els ascensos a Primera Divisió i els descensos a Nacional i la permanència al segon esglaó del futbol estatal. Barcelona B i AEM prendran part del nou grup C Nord, en el qual, per la condició de filial del conjunt blaugrana, només l'equip lleidatà lluitarà per l'ascens a la màxima categoria. Per la seva banda, Espanyol B i Seagull participaran en el grup D Nord, on es decidiran els clubs que es mantenen a Segona i aquells que perden la categoria.

La principal novetat d'aquesta segona fase és la configuració de dos nous grups. Si bé en la primera hi havia els grups A i B, amb els subgrups Nord i Sud, en aquesta ocasió els grups seran el C i el D, mantenint els subgrups Nord i Sud. Els grups C Nord i C Sud seran aquells que lluitaran per l'ascens: el primer classificat en cadascuna de les seves divisions alçaran el títol de campió i es guanyaran una plaça a Primera Divisió. Pel que fa als grups D Nord i D Sud acolliran la lluita per mantenir la categoria: els darrers quatre classificats en els seus subgrups descendiran a Nacional. Pel que fa als interessos dels grups catalans, Barça B i AEM es trobaran en un grup amb sis equips més, mentre que Espanyol B i Seagull competiran amb altres set clubs. En cap cas, però, es creuaran amb aquelles entitats amb les quals ja van compartir subgrup en la primera fase. Aquests nous emparellaments s'han configurat encreuant els anteriors grups A i B, dels quals els equips arrossegaran a la segona fase aquells punts i gols a favor i en contra sumats en la primera.

VUIT JORNADES PER DECIDIR L'ASCENS
Barça B i AEM es jugaran el títol en vuit jornades, ja que s'enfrontaran en anada i tornada a quatre rivals més: Atlético de Madrid B, Oviedo, Madrid CFF B i Racing. Tots dos clubs catalans iniciaran la segona fase a domicili, amb l'AEM visitant el filial 'matalasser' i les blaugranes viatjant a la capital asturiana. En la segona jornada, que disputaran com a locals, les lleidatanes rebran el Racing, mentre que el Barça B acollirà l'Atlético B. Tots dos clubs clouran aquesta segona fase, a domicili, el cap de setmana del 29 i 30 de maig. Les blaugrana viatjaran fins a la capital espanyola per enfrontar-se al Madrid CFF B, mentre que les de la terra ferma s'acomiadaran al camp de l'Oviedo.

Pel que fa als clubs que competiran en el grup D Nord, l'Espanyol B i el Seagull, disputaran una segona fase a deu jornades en les quals s'enfrontaran a quatre rivals més en partits d'anada i tornada: Sporting, Parquesol, Friol i Pozuelo de Alarcón. En aquest cas, hi haurà un club que descansarà en cada jornada, ja que el subgrup en el qual han competit els conjunts catalans en el primer assalt de Segona Divisió estava format per un conjunt més. Així, el Seagull serà el primer equip que descansi, de la mateixa manera que ho farà en la sisena jornada. L'Espanyol B, per la seva banda, es quedarà sense competir en la tercera i vuitena setmana.

El filial blanc-i-blau iniciarà la segona fase visitant el Parquesol de Valladolid, mentre que les 'gavines' ho faran en la segona jornada i com a locals, rebent la visita del Pozuelo de Alarcón. De la mateixa manera que en el grup per l'ascens, els subgrups D per decidir la permanència i els descensos viurà el seu punt final el cap de setmana del 29 i 30 de maig. En aquelles dates, els dos clubs catalans s'acomiadaran de la temporada 2020-21 a casa: el Seagull rebrà la visita de l'Sporting de Gijón mentre que l'Espanyol B s'enfrontarà al Friol.

Consulta aquí els calendaris, resultats i classificacions de la segona fase.

 

Notícies relacionades

Comenta