Més notícies de Segona

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

El Seagull canvia de cicle amb Juli García

El club badaloní aposta pel relleu a la banqueta amb la vista posada a la màxima categoria

CE Seagull

Ana Junyent va aterrar al Seagull l'agost del 2019. L'entrenadora tenia un repte entre mans: donar continuïtat a l'ambició de l'ascens. Llavors, amb la marxa de Jordi Ferrón, les 'gavines' havien tancat una de les millors èpoques del club, i aquest canvi a la banqueta arribava amb bones expectatives. Tot i això, la inesperada pandèmia va trencar la primera temporada de Junyent i li ha complicat la d'enguany, on l'equip ha passat d'aspirar al títol, a lluitar per una permanència ja certificada. A falta de poques setmanes per acabar el curs, el club va anunciar un altre canvi de cicle. «Estar al Seagull ha estat una experiència molt bona. Una etapa d'aprenentatge i de tornar a casa després d'estar als Estats Units. Estic contenta per la feina feta i per haver coincidit amb unes jugadores i persones increïbles. Han volgut sumar i aprendre tot allò que els podíem aportar. Amb el cos tècnic també ha estat fantàstic», explica Ana Junyent, amb ganes de «mirar endavant» per afrontar el proper repte que es presenti.

El club s'havia plantejat diferents opcions -entre elles la renovació d'Ana Junyent- però, finalment, l'encarregada de conduir el Seagull la pròxima temporada és Juli García, provinent de la Damm. A l'experiència de 14 anys com a futbolista -en equips com el Barça, l'Espanyol i l'Europa-, Juli n'hi suma 13 com a entrenadora en gairebé totes les categories, excepte l'elit. En total, García suma 22 anys en el món del futbol, on també aporta els seus coneixements en fisioteràpia i preparació física, a més de participar com a comentarista en tertúlies esportives i com a docent a la Federació Catalana de Futbol. L'equip tècnic de les 'gavines' el completen Arnau Barón, com a segon entrenador, i l'analista Andrea Roche.

PRIMER CONTACTE, DESCANS I PLANIFICACIÓ
Juli García ja ha tingut la primera presa de contacte amb les jugadores, algunes de les quals coneix des de petites, com Ainhoa Marín o les germanes Garrote. Malgrat que la idea inicial del cos tècnic era començar a entrenar, l'estat anímic de les jugadores ha marcat un temps de descans. «Ens van manifestar que havia estat una temporada dura a tots els nivells i vam veure que necessitaven desconnectar. Tenir una etapa d'espai respecte del futbol per tornar amb les màximes ganes possibles», afirma García.

Ja fa tres temporades que el Seagull es queda sense promoció d'ascens i ara l'objectiu és retornar aquesta aspiració. Per aconseguir-ho, García aposta per la continuïtat de l'eix vertebral de l'equip, a l'espera de la decisió d'algunes jugadores i amb algunes baixes confirmades que el club encara no ha revelat. De fet, l'entrenadora veu la necessitat de construir una plantilla més llarga, introduint futbolistes que permetin fer un salt de qualitat: «Estem contactant jugadores de Primera Divisió. L'equip ja té molt nivell, però volem pujar un esglaó més». En aquest sentit, García creu que l'arribada d'aquest perfil de jugadora milloraria la competència interna: «Hi ha noies que jugaven pràcticament segur. S'ho mereixen i tenen la qualitat, però si tenen al costat algú de nivell similar, segurament el nivell serà més alt i evitarem tenir jugadores tan exigides en càrrega de minuts». A més, l'entrenadora espera mantenir el bon grup i la «pinya» que hi ha a dins del vestuari.

Juli García té clars els punts que vol treballar de cara al nou curs. D'una banda, creu en la necessitat de «plans B», ja que a vegades el pla de joc inicial no es pot aplicar o el rival el pot contrarestar. «Tinc la sensació que l'equip sabia jugar en curt i sortir bé. Però contra rivals de la talla de l'Alavés, amb una pressió alta, tenien pocs recursos per saltar aquest bloc de pressió», remarca. D'altra banda, un factor important per millorar és el gol, ja que durant la temporada el Seagull ha estat capaç de crear moltes oportunitats, però n'ha finalitzat poques. «Crec molt en les dinàmiques i cal augmentar una mica el percentatge de gols», assegura l'entrenadora.

«INTENTO QUE LES JUGADORES ACABIN SENT AUTÒNOMES»
Cada entrenadora té el seu mètode i Juli García es considera «exigent, disciplinada i treballadora». L'objectiu del club és pujar de categoria, però García va més enllà i treballarà perquè l'equip millori col·lectivament i individualment. «Sempre intento que, dins dels paràmetres generals, les jugadores acabin sent autònomes, independentment del que faci el rival. Hi ha situacions que no pots anticipar i elles necessiten tenir prou recursos per superar-les», explica.

Per a García, les claus són tenir un pla A i una pla B ben treballats, com també tots els conceptes més transversals que serveixen independentment de la posició de la jugadora: orientació del joc, posició, trajectòries, espais que apareixen i desapareixen, ubicacions dels rivals... «Sempre et permeten solucionar coses», afirma l'entrenadora. Ara caldrà esperar a la pretemporada per veure les energies d'un nou Seagull que tindrà una altra oportunitat per fer història.

 

Notícies relacionades

Comenta