Més notícies de Segona

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Raquel Cabezón: «Ja toca que en aquesta secció tots tinguem mentalitat professional»

La coordinadora del femení ha anunciat la renovació de Rubén Casado en una roda de premsa per presentar el projecte esportiu de la temporada vinent

RCD Espanyol

Era un secret a veus, però finalment Rubén Casado seguirà una temporada més a la banqueta de l'Espanyol. Així ho ha anunciat la responsable de la secció femenina, Raquel Cabezón, en una roda de premsa convocada pel club per presentar el projecte esportiu per tornar a Primera Divisió.

Una roda de premsa que s'ha celebrat el dia que l'Espanyol començava els entrenaments. Fins aleshores, el club no havia comunicat oficialment qui seria el seu entrenador. «Ha estat difícil aquesta temporada. Fins al 27 de juny no podíem anunciar res perquè acabava la competició. A partir d'aquí, hem anat anunciant a mesura que hem pogut», s'ha justificat Cabezón pel retard a l'hora de ratificar l'entrenador. Tanmateix, ha volgut deixar clar que «la idea era mantenir-lo», fos quin fos el desenllaç: «Sempre hem cregut que estava fent una feina molt bona. I no per consumar el descens això havia de canviar».

Una renovació rodejada d'interrogants. Primer, perquè amb Casado al capdavant, l'equip ha consumat un descens històric per a l'entitat. Segon, perquè en els últims temps l'Espanyol s'ha convertit en una trituradora d'entrenadors. 12 diferents des de la temporada 2013/14. No obstant això, Cabezón ha explicat que «és la persona ideal per ajudar a professionalitzar la secció».

Sobre la qüestió de la professionalització, de fet, s'ha esplaiat molt la coordinadora del Femení. Relatant un dels mals que, al seu entendre, han portat l'Espanyol a la situació actual: «En aquesta secció faltava aquesta mentalitat professional. No ens podem quedar enrere, hem de mirar el que és el futbol femení d'avui dia. Jo he jugat molts anys aquí i hi havia actituds i circumstàncies de quan jo jugava». Per situar-se en la línia del temps, l'última temporada de Cabezón a l'equip 'perico' va ser el 2006/07.

La continuïtat de Casado es pot interpretar com una aposta personal de Cabezón. L'exfutbolista del club és conscient del «risc» que suposa la seva decisió: «Estic molt convençuda, sé què comporta. El fàcil és canviar d'entrenador, però crec que és la persona ideal per portar l'equip a Primera Divisió». Una decisió que prèviament havia consultat a la plantilla, favorable també a la continuïtat del tècnic: «Hem tingut feedback de les jugadores i m'han dit que han crescut molt amb ell».

De la plantilla, precisament, n'hi havia una petita representació a la sala de premsa. Baudet, Lombi, Szymanowski i Xènia, noves capitanes de l'equip, han secundat una presentació on també hi ha assistit el cos tècnic i el conseller delegat del club, José María Durán. Tot plegat, per llençar un missatge d'«unitat» de la secció: «El club aposta pel Femení. Dins les possibilitats sempre ens ha dotat de tots els recursos que ha necessitat i tots estem en la mateixa línia».

A l'hora de donar més detalls sobre el projecte esportiu, les intervencions han estat més vagues. D'entrada, Casado ha radiografiat l'Espanyol que vol veure a Segona Divisió, conscient que competirà en un context on serà el rival a batre de la categoria: «Veurem un equip atrevit, equilibrat, contundent i dominador. Un híbrid entre gent jove, gent experimentada i nous fitxatges». Sobre la gent jove, de fet, també s'ha deixat clar que el club seguirà apostant pel planter, tot i que encara no ha anunciat quines jugadores del filial tindran fitxa del primer equip.

Amb tot, el tècnic de l'Espanyol, després de disculpar-se de forma reiterada pel descens, s'ha mostrat molt contundent amb les aspiracions del seu equip: «No fallarem, tornarem a pujar. Estic convençut que ara sóc millor entrenador, tenim millor cos tècnic i tenim millor plantilla». També ha admès «errors» de la passada temporada, sense especificar-ne cap en concret, i ha justificat la seva continuïtat com una qüestió de «responsabilitat» i de «compromís».

La plantilla en què Casado diposita tantes esperances encara patirà algun retoc. Cabezón ha avançat que el club tenia previst anunciar «un parell de fitxatges», el nom dels quals s'ha conegut aquest dimarts. D'una banda, l'atacant Manu Lareo, de 29 anys, arriba procedent de la Real Sociedad i signa per una temporada. Pot jugar d'extrem o de segona punta i el desequilibri és una de les seves virtuts principals.

D'altra banda, Carol Marín també passarà a engreixar una medul·lar 'perica' que guanya pes en perfils ofensius. La jugadora valenciana, de 24 anys, procedeix del Logroño i signa per una temporada. En les seves primeres declaracions al club, ha explicat què pot aportar a l'equip: «Sóc molt competitiva, tranquil·la i tracto de donar-li pausa i ritme al partit».

Totes dues, com la resta d'incorporacions, tenen experiència a Primera Divisió. No obstant això, l'Espanyol no ha fitxat cap futbolista de perfil golejador per intentar revertir el pobre bagatge ofensiu mostrat la passada temporada. De totes maneres, Cabezón ha advertit que el club «continuarà mirant el mercat» per si apareix alguna opció d'última hora.

Aquesta roda de premsa ha arribat 19 dies després de la que es va convocar el 7 de juny per demanar disculpes pel descens. Aleshores no es va comunicar pràcticament res. En aquesta ocasió hi ha hagut més substància, sobretot per la confirmació de Casado, però s'han abordat de forma succinta els detalls del projecte esportiu. Amb tot, el més rellevant és l'arriscada aposta del club per Casado. Una aposta assumida en primera persona per Cabezón, que se situa en una posició delicada: l'èxit de l'actual entrenador també serà el seu, però un eventual fracàs la col·locarà en el punt de mira.

 

Notícies relacionades

Comenta